izzott a parázs

2020.08.31. 11:00

Nemesgulácson a gulyásnappal együtt ünnepelték a falunapot

A programok között minden korosztály tagjai találtak kikapcsolódási lehetőséget – tudtuk meg Kiss Ildikó közművelődési ügyintézőtől.

Tóth B. Zsuzsa

emesgulyás napot rendezett Nemesgulács település egybekötve a gyereknapot, falunapot és gulyás főzés

Forrás: Önkormányzat

A nap kispályás labdarúgó versennyel indult, a mérkőzések végeredményeként az útnak indított vándorkupát idén Badacsonytomaj csapata vitte haza. Második helyen végzett a házigazda Nemesgulács-Kisapáti SE, a dobogó harmadik helyét pedig a Kisapáti Ifjak csapata nyerte el. Külön elismerés illette kitartásáért a Nemesgulácsi Mini FC tagjait, Budai Bálint, Gróf Lilla, Ihász Ferenc, Knapp Benjamin, Körmendi Tamás, Szabó Ádám és Tóth Máté remekül küzdött, de az ötödik helyen végzett Zalahaláp csapata ugyancsak szépen játszott.

Délután a hőség ellenére is 14 főzőcsapat izzította a parazsat a bogrács alatt, hogy pörköltfőző tudományukat bemutathassa a vendégeknek és a zsűrinek egyaránt. A bírák véleménye szerint mindegyik csapat fantasztikus ízvilágú ételt készített, annak ellenére, hogy a hirtelen jött eső elől a sátrak alá kellett húzódni, ott folytatva a főzést. Az öttagú zsűriben Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, Beke Zsolt, Kálmán Istvánné, Horváth Margit és Gauland Zsófia bírált. Vallották, hogy nem volt könnyű dolguk. A legjobbat a Vöröskereszt csapata főzte, másodikak a Vasutasokk lettek, bronz minősítést pedig a Rapi-Papi csapat kapott. Bakos Brigitta felajánlásának köszönhetően a zsűri különdíjat adott át Badacsonytomaj csapatának. Szerencsére a hirtelen jött vihar hamar tovább állt, így Tompos László polgármester köszöntője után Fenyvesi Zoltán, országgyűlési képviselő átadta a Magyar Falu Programban elnyert falubusz kulcsait Varga József tanyagondnoknak. Az átadáson részt vett a település korábbi polgármestere, Nagy Rudolfné is, aki az előző ciklusban jelentős szerepet vállalt a benyújtott pályázat sikerességében. Fenyvesi Zoltánnal együtt vágta át a buszra kötött nemzeti színű szalagot, majd Beke Zsolt plébános megáldotta az autót.

A Magyar Falu programban Nemesgulácsi Római Katolikus Plébánia 16. millió forintot nyert egyházi közösségi tér kialakítására, erről Beke Zsolt dokumentumot vehetett át Fenyvesi Zoltántól.

emesgulyás napot rendezett Nemesgulács település egybekötve a gyereknapot, falunapot és gulyás főzés Fotó: Önkormányzat

A Művelődési Ház udvarán Illés Imre mondott májusfa-kiköszöntőt, azt követően a település óvodásai és óvónői, valamint az önkormányzati képviselők Tompos Szilvia közreműködésével kiemelték addigi helyéről a vírushelyzet miatt augusztusig időző májusfát. A táncos lábú gyerekeket a sportpályán Tibi bohóc várta, hogy lufibirodalmába invitálja őket. Mivel idén elmaradt a gyermeknapi rendezvény, a település így igyekezett kárpótolni a helyi kicsiket. A Fanyűvő Játékpark is az ő kedvüket kereste és megérkezett a Dottó kis vonat is. Kertész Csabáék arról gondoskodtak, hogy a legbátrabbak lóháton is próbára tehessék ügyességüket, Tóth Lászlóné, Péterfi Józsefné és Kiss Józsefné jóvoltából a szervezők finom palacsintával várták a gyerekeket.

Este a szombathelyi Sipőcz Band adott koncertet, majd a veszprémi Blackjack Zenekar játszott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában