egészséges életmód

2019.11.11. 16:00

A sokoldalú búzafű: tápláló és gyógyító

A búzafű kipréselt levét sok esetben „zöld vérnek” is hívják, sokféle hatóanyagot tartalmaz a klorofill mellett.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Shutterstock

A búzafű levét préselés után szabad csak fogyasztani, mivel a cellulózrostokat tartalmazó növény az emberi gyomor számára emészthetetlen. A préselés során kinyerjük az értékes komponenseket, így a vitaminokat, enzimeket tartalmazó búzafülé már fogyasztásra alkalmas. A búzafülé az oxigénnel nagyon gyorsan reakcióba lép, így gyorsfagyasztással lehet a folyamatot megállítani és hatóanyagait megőrizni.

Rohanó, stresszes világunkban sokan rendszertelenül táplálkoznak, kevés zöldséget, gyümölcsöt esznek, melyből sokszor visszavezethető a később kialakuló betegségek oka, akár keringési problémák, vérszegénység is. Sokan a búzafüvet a világ egyik legtáplálóbbnak és leginkább gyógyítani mondott élelmiszerének tartják. A klorofill a búzafülé egyik legfontosabb hatóanyaga, erős antioxidáns, és méregtelenítő anyagként is ismert. Azonban aktív ásványi anyagok, fehérjék, vitaminok és nyomelemek is megtalálhatók a búzafűlében a klorofill mellett. Jótékony hatással lehet az emésztőrendszerre, székrekedésre, lúgosító, méregtelenítő hatású.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában