2019.11.11. 16:00
A sokoldalú búzafű: tápláló és gyógyító
A búzafű kipréselt levét sok esetben „zöld vérnek” is hívják, sokféle hatóanyagot tartalmaz a klorofill mellett.
Forrás: Shutterstock
A búzafű levét préselés után szabad csak fogyasztani, mivel a cellulózrostokat tartalmazó növény az emberi gyomor számára emészthetetlen. A préselés során kinyerjük az értékes komponenseket, így a vitaminokat, enzimeket tartalmazó búzafülé már fogyasztásra alkalmas. A búzafülé az oxigénnel nagyon gyorsan reakcióba lép, így gyorsfagyasztással lehet a folyamatot megállítani és hatóanyagait megőrizni.
Rohanó, stresszes világunkban sokan rendszertelenül táplálkoznak, kevés zöldséget, gyümölcsöt esznek, melyből sokszor visszavezethető a később kialakuló betegségek oka, akár keringési problémák, vérszegénység is. Sokan a búzafüvet a világ egyik legtáplálóbbnak és leginkább gyógyítani mondott élelmiszerének tartják. A klorofill a búzafülé egyik legfontosabb hatóanyaga, erős antioxidáns, és méregtelenítő anyagként is ismert. Azonban aktív ásványi anyagok, fehérjék, vitaminok és nyomelemek is megtalálhatók a búzafűlében a klorofill mellett. Jótékony hatással lehet az emésztőrendszerre, székrekedésre, lúgosító, méregtelenítő hatású.