bakancsosok a bakonyban

2019.07.18. 11:00

Évfordulót ünnepelt a döbröntei Természetjáró Kör

A Bakancsos Természetjáró Kör kétnapos együttléttel, túrákkal, finom falatokkal és nosztalgiával ünnepelte meg harmincadik évfordulóját a múlt hétvégén.

Laskovics Márió

A kétnapos túrahétvége résztvevői

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) Bakancsos Természetjáró Köre fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából, az ünnepségsorozat zárásaként egy hétvégét töltött Döbröntén. Terebesi Józsefné körvezető elmondta, itt kezdődött a természetjárásuk. A csoport egy része kint aludt, némelyek csak kirándulni jöttek a terület monda- és regevilága által körülvett csodálatos, dimbes-dombos tájra, és a várromhoz.

A kétnapos túrahétvége résztvevői
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Szállásunk Pápa Város Önkormányzata turistaházában, az egykori Textiles turistaházban volt. Előjött a nosztalgia, hiszen a csoportból több túratárs részt vett az eredeti ház építésében. A régi malomépületben konyhát és emeletes vaságyakkal ellátott szobát alakítottak ki akkoriban. A házzal egy időben épült esőbeálló és erdei tornapálya is, de annak már csak egy romja idézi a régmúltat. Megemlékeztünk a régi gondnokokról és a sportvezetőkről – idézte fel a körvezető.

A csoport a szállás elfoglalása után túrára indult a Katalin-forrás, cserkészkereszt, Ödön-forrás, magyarpolányi erdő, Szent-kút, Károly-kúti erdő útvonalon. – Az idő nem volt kegyes hozzánk, időnként eleredt az eső. A szállásra érve már várt minket a szakácsunk, Döbröntei Miklós által főzött kondérnyi pörkölt. Az este beszélgetéssel, társasjátékkal, csocsózással és nosztalgiázással telt. Kivittük a csoport összes képeskönyvét és az újságcikkek gyűjteményét, úgyhogy volt mit olvasgatni, nézegetni. Az est fénypontjaként még egy nagy torta is érkezett a tagok jóvoltából – mesélte el Terebesi Józsefné.

Másnap szép időben indultak túrára. A Döbrönte határában álló vadászházat érintve átmentek Csurgókútra, majd a Somháton a malomromot érintve tértek vissza a szállásra, ahol Gáspár István sült hallal várta a fáradt vándorokat.

A körvezető megemlítette, hogy Pápa mellett Szanyból, Veszprémből, Szentgálról, Ugodból, Nyárádról és Gyarmatról vettek részt a kétnapos együttléten. Köszönetét fejezte ki a csoport nevében Szabadkai Veritának, a JMSZK igazgatójának a szép hétvége létrejöttéért, illetve a volt és jelenlegi népművelő- szakreferenseknek (Németh Máté), akik segítik munkájukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában