Közeleg a karácsony

2017.11.27. 16:38

Klasszikustól a szőrösig: milyen adventi koszorút válasszunk?

Már csak pár nap és elkezdődik az advent, vasárnap már meg is gyújthatjuk az első gyertyát.

Szauer Annamária

A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt a karácsonyra készülve. A négy gyertya más-más jelentéssel bír: az első a hit, a második a remény, a harmadik az öröm, a negyedik a szeretet.

De milyen koszsorút válasszunk? Ehhez a döntéshez nyújtunk most segítséget.

Klasszikus

A klasszikus adventi koszorú minden esetben három lila és egy rózsaszín gyertyából áll. A lila a szín a katolikus szimbólumrendszer szerint a bűnbánat jele. A rózsaszín gyertyát a harmadik vasárnap gyújtjuk meg, ami az öröm napja.

A divatos vörös

Az idei év divatszínei minden kétséges kizáróan a piros és a vörös árnyalatai. A trendhullám a karácsonyi készülődést is eléri, ezért mostanában rengeteg piros színkombinációjú koszsorút kínálnak az üzletek. Ha természetes díszekkel domináljuk elegáns, de visszafogottabb dekorációt készíthetünk.

Modern szőrös

A műszőrme alapú koszorú első hallásra extrémnek tűnhet, de ha fehér színűt választunk és pasztell díszeket teszünk rá igazán elegáns hatást érhetünk el vele. Ennél az alapnál kerüljük a harsány színeket, mintákat.

A rusztikus

Néhány kisebb méretű farönk, pár fenyőág és készen is van a rusztikus hatású adventi koszorú. Ha a karácsnyi dekorációt a természetesség jegyében képzeljük el, mindenképpen ilyen összeállításban gondolkodjunk.

Formabontó

Ma már nem kell feltétlenül a koszorúhoz ragaszkodnunk, az adventi időszakban. Ha szeretnénk modern ugyanakkor egyszerű hatást elérni tegyünk dekorhomokot vagy sót pár befőttesüvegbe, majd kössünk madzagot vagy masnit a tetejére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában