Adventi készülődés

2017.11.30. 11:00

Diótörő, szőrmés koszorú és uszadékfa alap adventre

Az idei évi adventikoszorú-divatból nem hiányoznak a végletek, a natúr színek, a drapp, a barna és a zöld árnyalatai mellett jellemzőek a szőrmés koszorú-alapok, esetleg gyertyák is.

Tóth B. Zsuzsa

Szabó Izabella és Norbert kezében a meghökkentő szőrmés adventi koszorú az idei karácsonyi trendben Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A virágboltokban rengetegféle koszorúból választhatunk, de aki lépést akar tartani a divattal, az az uszadékfa, száraz vessző koszorúalapot választja a mohával, fenyővel, zuzmóval, kis ágakkal, tobozokkal, természetes díszekkel díszített koszorút vásárolva. A vintázs stílusnak a virágüzletek is hódolnak, kopottas hatású, antikolt alapanyagok, kisebb-nagyobb, szép formájú tobozok, csipkebogyó, fahéj- rudak, faágakra aggatott tollas díszek, vagy egzotikus termések, gyertyák, narancskarikák, csipkeszalagok, üveggömbök díszítik a koszorúkat. Még mindig keresettek az egyszerűen egy régi sállal, kiselejtezett pulóverrel burkolt koszorúk, de a legújabb mánia idén a szőrmével bevont alap, sőt, ilyen gyertyát is kapunk. Nagyon fontos, hogy ezeket a koszorúkat gyertyagyújtás után nem szabad magukra hagynunk!

Szabó Izabella és Norbert kezében a meghökkentő szőrmés adventi koszorú az idei karácsonyi trendben Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Romantikus hangulatot keltő, apró kislány-, fiúfigurák, állatok, róka, őz, szarvas a jellemzőek a díszítésre, minden méretben és nem csak a koszorún. A lakásdíszek között is megjelentek a mini agancsos vadak, de a manóknak, a minimalista stílust vagy a túldíszítettséget szimbolizáló apró hintalófiguráknak is nagy keletjük van, amint a fából készült diótörőknek szintén. Klasszikus pirosba „öltöztetve” és a trendnek megfelelően hófehérben ugyancsak. A kisebb-nagyobb, drótból készült fenyőfigurák szintén helyet kapnak a koszorúkon és a lakásdíszeken az állatok mellett. Bájos téli képet idéznek egy kis műhóval, apró sítalpakkal, korcsolyacipőkkel. Ezek általában fából vagy fémből készülnek, retró és vintázs hangulatot árasztva, sokszor keverve is a kettőt, azonban az összkép nem zavaró. Ugyanígy népszerűek az apró ház- figurák, templommakettek, sőt, mesebeli téli, havas falu, komplett kis városrész is kapható, akár világítással, körbe- futó kisvonattal, apró ember- figurákkal, meredek hegyoldallal az életkép hátterében – a nosztalgiázni vágyók örömére, de a kisgyereketől jó, ha óvjuk ezeket a sérülékeny díszeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában