Bakony-rajongó énekes

2023.11.21. 08:00

Porván forgatta új karácsonyi dalának klipjét Vadkerti Imre

Idén kétszer lépett fel Porván a Kormorán énekese, Vadkerti Imre. A felvidéki művész annyira beleszeretett a település szépségébe, hogy A szeretet dala című új karácsonyi szerzeményének klipjét a bakonyi zsákfaluban forgatta a napokban. A rendezője a Rómeó Vérzik frontembere, Kovács Koppány.

Rimányi Zita

Forrás: porvai önkormányzat

– Bakony-rajongó vagyok, nagyon tetszik nekem Zirc és környéke, csodás vidék. Amikor pedig Porván járva megláttam a tájat, ami körülveszi, rögtön beleszerettem ebbe a faluba, megfogott a szépsége. Amikor a klipforgatásom helyszínének kiválasztásáról volt szó, elsőre ez ugrott be, és ettől az ötlettől nem is tágítottam. A polgármester rögtön segített a szervezésben, amiért hálás vagyok. Megmutatta többek közt Szépalmát, az ottani hotelt, a ménesbirtokot, ahol aztán a munkák java zajlott. Akkor már egészen biztos voltam benne, hogy nincs szükségem B-tervre – mondta el Vadkerti Imre. 

A szeretet dala a karácsonyról szól, az "ünnepen innen és túl" – utóbbi sor szerepel is benne. Leginkább a béke érzésének fontossága fogalmazódik meg a lassú, bensőséges hangulatú számban. A szerzője Szabó Leslie. A rendezést Kovács Koppányra bízta az énekes, akit a Rómeó Vérzik zenekar frontembereként ismerhetünk. Vadkerti Imre már többször dolgozott vele együtt, igaz, eddig klip során még nem, de már zenéltek együtt, szabadidejüket is szívesen töltik egymás társaságában, és Imre látta, milyen klipeket készített eddig. Azt szintén tudja, hogy grafikusként a fantáziája határtalan, és ez szintén jól jön a videó képi világának megteremtésekor. 

Jelenleg a felvételek keverése folyik, az utómunkálatokon dolgoznak a szakemberek a stúdióban. Amint megjelenik az új dal és a klip, igyekszünk erről értesíteni olvasóinkat. Várhatóan erre még idén, decemberben sor kerül.  

Veinperlné Kovács Andrea porvai polgármester elmondta, hogy a településnek sokat jelent egy ilyen klipforgatás, amiből többen megismerhetik, így többeket vonzhat ide Vadkerti Imre dala. A helyszínválasztás szerinte elismerés a falubelieknek, eddigi törekvéseiknek, munkájuknak, amivel többek között megbecsülik a természetet, ami körülveszi őket. Az énekes példája jól mutatja szerinte, hogy aki egyszer eljön ide, szívesen visszatér, azért is, mert könnyen alakíthat ki baráti kapcsolatot a helybeliekkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!