Bizalmi válság a békési Tisza-szigetek és a pártvezetés között

Súlyos feszültség alakult ki a Békés Vármegyében a Tisza Párt berkein belül, miután a Tisza-szigetek helyi aktivistái megelégelték, hogy a párt koordinátora semmibe veszi őket, és hatalmával visszaélve irányítja a csoportot. Információnk szerint a békési „tiszások” hiába utaztak a fővárosba, hogy egyeztessenek a pártvezetéssel, Magyar Péterék érdemben szóba sem álltak velük, csupán azt üzenték: ne bomlasszák a közösséget. Ezzel védelmükbe vették a korábban pénzhamisításért elítélt Strausz Róbertet.

Veol.hu

Alig telt el néhány hónap azóta, hogy Magyar Péter bejelentette a Tisza-szigetek létrehozását, már súlyos konfliktusok feszítik a párt tömegbázisának felépítését szolgáló egyes csoportokat – értesült a Magyar Nemzet. A Tisza Párt helyi működésére rálátó forrásuk arról számolt be, hogy Strausz Róbert, Békés vármegyei koordinátor és a Tisza-szigetek aktivistái között komoly feszültség, nézeteltérés alakult ki. Informátoruk arról beszélt, hogy nagy lelkesedéssel fogadták Magyar Péter bejelentését nyáron a Tisza-szigetek szervezéséről, és sokan személyesen is tenni akartak a változásért Békés vármegyében.

Magyar Péter, a magyarországi Tisza Párt Európai Parlamenti képviselője. Fotó: Hatlaczki Balázs
Magyar Péter, a magyarországi Tisza Párt Európai Parlamenti képviselője. Fotó: Hatlaczki Balázs
Forrás: Magyar Nemzet

"Ehhez képest óriási a csalódás, mert azt tapasztaljuk, hogy a párt helyi koordinátora nem igazi partnerként kezel minket, mindenkit elnyom, tekintélyelvűen igyekszik irányítani, nem hallgat másokra, sőt lenézi az aktivistákat" – ismertette a körülményeket  forrásuk.

Úgy tudjuk, a békési „tiszások” emiatt szerettek volna egyeztetni a pártvezetéssel, ezért Budapestre utaztak, de a fővárosban újabb arculcsapás érte őket, mivel a pártelnök helyett Makláry Márk fogadta őket a „pártvezetés” nevében.

A budapesti találkozóról és arról, hogy milyen kapcsolatban van Magyar Péterrel a korábban folytatólagosan elkövetett pénzhamisításért elítélt Strausz Róbert, itt ír részleteket a Magyar Hírlap. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!