Gazdaság

2015.10.02. 19:22

Tizenegyezer palack azonosíthatatlan bor

A NAV pénzügyőrei összesen huszonhétmillió forintnyi bírságot szabtak ki a nyáron a Balaton-parton.

Heffler Péter

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Veszprém megyében a Balaton északi partján a nyári szezonban megközelítőleg hatszáz ellenőrzés alkalmával százhetvenöt jogsértést tártak fel, amelyeknél a kiszabott bírság összege meghaladja a huszonhétmillió forintot, tájékoztatta a Naplót Rozs Viktor, a NAV Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának osztályvezetője. A vizsgálatok a számla- és nyugtakibocsátások teljesítésére, a foglalkoztatottak bejelentésére, és a forgalmazott áruk eredetének ellenőrzésére terjedtek ki.

Tizenegyezer liter ismeretlen eredetű bort is találtak az ellenőrök
Fotó: NAV

- A feltárt jogsértések döntő többsége - több mint száz esetben - nyugtaadási kötelezettség elmulasztása volt, jövedékijog-sértést majdnem ötven esetben derítettek fel a pénzügyőrök - mondta Rozs Viktor alezredes, aki hozzátette, ezekben az ügyekben főleg alkoholokat foglaltak le, egy esetben több mint tizenegyezer palack ismeretlen eredetű bort. A nyári idegenforgalmi szezonban a Balaton-parton és vonzáskörzetében ellenőrizték fokozottan a pénzügyőrök a szálláshely-szolgáltatók tevékenységét és a hozzá kapcsolódó kiegészítő turisztikai szolgáltatásokat. A szálláshelyeken a harminc helyszínen elvégzett ötvennégy vizsgálatból harminc esetben merült fel hiányosság. Rozs Viktor elmondta, hogy az ellenőrzések nemcsak magánszállásokon, hanem magas árkategóriába tartozó, igényes szállásokon is történtek, ahol több esetben szintén jogsértést állapítottak meg a járőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!