Gazdaság

2016.09.28. 12:20

Testületi ülés Várpalotán: Kiegyensúlyozott a város gazdálkodása

Várpalota – A város gazdálkodásáról, költségvetéséről tárgyalt a testület, ösztöndíj pályázatokról döntött a várpalotai képviselő-testület.

Balla Emőke

A rövid képviselő-testületi ülésen kilenc napirendi pontot tárgyaltak, vita nem volt, a képviselőktől hozzászólások nem érkeztek. Tárgyalták a költségvetés módosítását, a város gazdálkodásának első félévi beszámolóját. A város gazdálkodása évek óta kiegyensúlyozott, mondta Campanari-Talabér Márta polgármester. A város túljutott a kritikus időszakon, folyamatosan tud fejlesztésekre forrást fordítani, úgy, hogy a korábban megszokott jóléti szolgáltatásokat is biztosítja a város lakóinak.

A képviselőtestület személyi kérdésekben is döntött: újabb öt évre megbízták Horváth Tamást a Várpalotai Közüzemi Kft. ügyvezető igazgatójának, munkájával kapcsolatban általános volt az elégedettség. A képviselők egyhangúan szavaztak neki bizalmat. Őt nevezték ki a Várpalotai Hírcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetőjének is. Öt évre kapott megbízást Csehné Huszics Márta, a Szépkorúak Otthona vezetésére.

A testület döntött arról, hogy csatlakozik a Bursa Hungarica felsőoktatási pályázat 2017. évi fordulójához, úgy, ahogyan teszi azt több mint egy évtizede. A szociálisan rászoruló várpalotai felsőoktatási hallgatókat támogatják.  A város által elindított középiskolai ösztöndíj pályázaton 30 kiváló eredménnyel teljesítő diáknak nyújtanak különböző összegű támogatást havonta, fél évig.

A polgármester az ülés végén arról tájékoztatta a képviselőket, hogy szeptember elején újabb fordulója volt a várpalota-pétfürdői pernek, a pétfürdői önkormányzat perújrafelvételt nyújtott be, ezt a bíróság elutasította, negyedszer is Várpalotának adott igazat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!