Gazdaság

2015.09.03. 16:46

Tájegységbe sorolt vadászterületek

Veszprém - Az eredetileg tervezett kettő helyett három vadgazdálkodási tájegység kialakítását javasolja a Veszprém Megyei Területi Vadgazdálkodási Tanács.

Tremmer Tamás

A vad védelmét, a fenntartható vadgazdálkodást érintő kérdések megtárgyalása, a vadgazdálkodás széles körű társadalmi és tudományos, szakmai megalapozása, valamint az állami tulajdonú vad védelméhez fűződő érdekek közötti összhang megteremtése érdekében hozták létre a területi vadgazdálkodási tanácsokat, amelyeknek véleményező, javaslattevő szerepük van. A Veszprém Megyei Vadgazdálkodási Tanács hétfőn tartotta ülését. A 12 tagú testület elnöknek Perger Miklóst, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály földművelésügyi osztályvezetőjét választotta.

A tanács megvitatta az Országos Vadgazdálkodási Adattár (OVA) által kidolgozott tájegységi vadgazdálkodás megteremtését szolgáló tájegységi lehatárolások tervezetét. E koncepció szerint megyénkben két tájegység kialakítását javasolják: Délről a bakonyit, Északról a Marcal-medence tájegységet. A tanács ezzel szemben további egy, a Balaton-felvidéki tájegység kialakítására tett javaslatot.

Az OVA két, a megye nyugati határán lévő vadgazdálkodási egységet a szomszédos megyéhez sorolt, azt kérik, ezek kerüljenek vissza megyénkhez. Azt is kezdeményezték, hogy a Marcal-medence tájegység nyugati határa bizonyos helyeken a Marcal folyó legyen.
Javaslataikat augusztus 27-ig kell eljuttatniuk a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!