Gazdaság

2016.07.11. 20:45

Szárnyal a turizmus

Balaton - A márciusi húsvét miatt ugyan csökkent a belföldi vendégéjszakák száma, mégis növekedést könyvelhetett el az idegenforgalom.

Piltman-Horváth Barbara

Továbbra is szárnyal az idegenforgalom: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint májusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 2,2 százalékkal emelkedett, míg a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 0,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Így a teljes forgalom 1,0 százalékkal haladta meg a tavaly májusit, az áprilisi 1,6 százalékos csökkenés után. Az árpilisi csökkenést az magyarázza, hogy míg tavaly erre a hónapra esett a húsvét, idén március végén volt hosszú hétvégénk az ünnep miatt.

Illusztráció: Balogh Ákos

Az év első öt hónapjában a szálláshelyek 5,4 százalékkal több, összesen 8,4 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldről érkezők 4,8 százalékkal, a belföldi pihenők 6,1 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

Címkék#turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!