Gazdaság

2014.08.07. 16:21

Robix: Megkeresik a minisztert

A zirci önkormányzat rendkívüli testületi ülés keretében kapott tájékoztatást a Robix Hungary Kft-nél kialakult helyzet kapcsán. A testület megkeresi a nemzetgazdasági minisztert.

Tremmer Tamás

Még ebben a hónapban felmond az összes dolgozójának a zirci Robix Hungary Kft. A cégnek nem sikerült úrrá lenni az uniós fejlesztések nyomán keletkezett likviditási gondjain, adtuk hírül korábban. A helyzet mellett a zirci önkormányzat sem ment el szó nélkül, csütörtökön rendkívüli testületi ülés keretében tájékozódtak a kialakult helyzetről.

Ottó Péter polgármester a Naplónak elmondta, meghallgatták a Robix Kft. ügyvezető igazgatóját, aki semmi jóval nem kecsegtette őket. Németh László elmondta, a cég nehézségeit az okozta, hogy az utóbbi években több uniós pályázaton is nyertek, csakhogy ezek utófinanszírozásúak. A beruházásokkal elkészültek, a pályázati pénzek kifizetése viszont mára gyakorlatilag leállt. 300 millió forint pályázati pénzre várnak hónapok óta, ami nagyon hiányzik a kasszából. A helyzet mára odáig fajult, hogy a társaság működése gyakorlatilag ellehetetlenült, ezért a gyár bezárását tervezi.

Az elhangzottak nyomán a testület elfogadott egy határozatot. Eszerint levélben keresik meg Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert és tájékoztatják a Robixnál kialakult helyzetről. A miniszter közreműködését kérik a cégnél lévő 200 munkahely megőrzéséhez. Szeretnének tájékozódni a vállalat likviditási nehézségeit okozó uniós pályázatról is, miként lassulhatott le ily módon a kifizetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!