Gazdaság

2017.02.26. 16:15

Közelebb a szakmához

Ajkai diákok üzemlátogatás során közelebbről is megismerhették a hegesztő-, a szerszámkészítő és az ipari gépész szakmát, amely Veszprém megyében a hiányszakmák közé tartozik.

Napló információ

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tevékenysége részeként üzem- és gyárlátogatásokat szervez 6-8. osztályos tanulók részére, ezzel is segítve a pálya- és iskolaválasztás előtt álló általános iskolai tanulókat a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakmaválasztás meghozatalában.

Február első felében az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola hatodik osztályának nyílt lehetősége, hogy ellátogasson az Ajkai Elektronikai Kft.-hez. A cég 1962 óta foglalkozik különböző ipari lemezalkatrészek előállításával, gyártásával, emellett több mint 20 éve gyárt több száz féle fém alkatrészt (karosszéria-alkatrészek, ajtózsanérok és szerelvények) a Magyar Suzuki Zrt. részére.

Az Ajkai Elektronikai Kft.-hez látogattak a továbbtanulni szándékozó 6-7-8. osztályos általános iskolás diákok
Fotó: Tremmer Tamás

A látogatásra érkező diákokat Csukárdi Mónika HR-vezető fogadta, aki a gyár körbelátogatása előtt röviden bemutatta az Ajkai Elektronikai Kft.-t és tevékenységét.

A tanulók a vállalat öt üzemébe léphettek be. A sajtolóüzemben a lemezsajtolást, a galvanizáló üzemben a fémek felületkezelését, a progresszív üzemben szintén sajtológépeket, a hegesztőüzemben két hegesztőrobotot tekinthettek meg munkavégzés közben, majd a mechanikai szerelőüzemben zárult a gyárlátogatás. Minden egységet egy-egy szakember mutatott be a csoportnak.

A tanulók közelebbről is megismerhették a hegesztő-, a szerszámkészítő és az ipari gépész szakmát, melyek Veszprém megyében a hiányszakmák közé tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!