Gazdaság

2015.06.24. 16:19

Harminckétezer kötvénytulajdonos vár a pénzére - Júliusban kártalanítják a Quaestor-ügyefeleket?

Balatonfüred - Kétségbeestünk és sírtuk, amikor meghallottuk a Quaestor csődjét. Azóta minden nap arra várunk, mikor jutunk a pénzünkhöz - hangsúlyozták Kiss Ferencék.

Kovács Erika

- Nem hittük el, amit hallottunk még márciusban a hírekben, miszerint csődbe jutott a Quaestor Zrt., ahová elhelyeztük tíz esztendőn át megtakarított pénzünket, hogy legyen öreg napjainkra mihez nyúlnunk, most pedig itt maradtunk egy fillér nélkül.

A balatonfüredi nyugdíjas házaspár, Kiss Ferenc és felesége, Teréz életük megtakarítását várják vissza
Fotó: Kovács Erika


Kiss Ferencé azonnal rohantak a cég veszprémi irodájába, ahol az ügyintéző azt mondta nekik, ne izguljanak, a pénzük nem fog elveszni. - Aztán kicsit valóban megnyugodtunk, hiszen akkoriban arról is lehetett hallani a médiában, hogy két hónapon belül kártalanítanak minket - teszik hozzá. Az idős pár utalt arra is, hogy azóta sem történt semmi, nagy csönd veszi körül a kifizetést, pénzükből ezidáig még egy fillért sem kaptak meg. Jelezték kártalanítási igényüket a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjához (QKKA), illetőleg hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt feljelentést tettek a Veszprém Megyei Főügyészségnél, ahonnan értesítették őket, hogy ügyüket áthelyezték a Fővárosi Főügyészséghez. Az alaptól kapott levél ügyfélszolgálatán arról tájékoztatták őket, hogy igényüket a felszámoló biztos átnézi. Hogy mikor jut a végére azt nem lehet tudni, de reményeik szerint még idén kifizetik a követeléseket.

A Magyar Nemzeti Bank szóvivője korábbi sajtónyilatkozatában azt mondta, legkésőbb júliusban érkezhet a kártalanítás a 32 ezer Quaestor-kötvény tulajdonosának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!