Gazdaság

2017.04.20. 13:48

Hamarosan érkeznek az elszámoló számlák

Veszprém - A fűtési szezon lassan véget ér, az átalánydíjasok pedig számíthatnak az elszámoló számlákra.

Piltman-Horváth Barbara

Manapság már nem választják nagy számban az átalányfizetést a fűtés tekintetében. Ez azt jelenti, hogy az előző év fogyasztása alapján a szolgáltató számol egy átlagot, amit minden hónapban fizetünk, majd az óra leolvasásának évfordulóján újra feljegyzik a mérő adatait, így kiderül a tényleges fogyasztás is.

Ezt összehasonlítják az átalányként fizetett fogyasztással, és ha addig többet fizettek be a fogyasztók, visszakapják a különbözetet, ha kevesebbet, akkor viszont kapnak még egy csekket, amit be kell fizetni.

- A havi részszámla alap megállapításánál társaságunk az elmúlt évek fogyasztási szokásait veszi alapul, úgy azt befolyásolhatják az időjárási viszonyok valamint a felhasználó életében (például csökken vagy bővül a háztartásban élők száma), körülményeiben (családi ház hőszigetelése vagy kazáncsere) bekövetkezett változások is - válaszolta megkeresésünkre az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. (ENKSZ).

A társaság szakmai felügyelete alatt működik a megyében is szolgáltató Főgáz. - A havi kiegyenlített részszámlát választó ügyfeleknek lehetőségük van a havi részszámla alap módosítását kezdeményezni, melyet ügyfeleink jelentős számban meg is tettek. A szolgáltató jelezte, nem mindenki egyszerre kapja az elszámolást, az függ a leolvasás időpontjától.

- Az ügyfelek részére részletfizetési kedvezményt biztosítunk előre rögzített feltételek figyelembe vételével (évente egy alkalommal, díjhátralék mentes felhasználók esetében), ha azt a felhasználó igényli - hívták fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!