Gazdaság

2017.03.27. 20:25

Biztos munkahelyek

Veszprém - Az R+S Group először képviselteti magát a Napló állásbörzéjén, de biztosak abban, hogy sikeres lesz a rendezvény.

Piltman-Horváth Barbara

- Az R+S Csoport egy német tulajdonos által személyesen vezetett, jellemzően szakipari vállalati csoport az épület-, hajó- és ipargépészet területén, az egyik piacvezető szolgáltató Németországban a maga huszonnyolc telephelyével, ami komoly hátteret jelent a cégnek - mondta megkeresésünkre Dióssy Péter toborzó. - Az egész ország területén végzünk munkaerő-toborzási és nyelvikurzus-szervezési tevékenységet, a központunk viszont itt, Veszprémben található.

A munkaerő-toborzással foglalkozó R+S Group a szakembereket nyelvi képzéssel is támogatja Fotó: R+S Group

A cég nemcsak az elhelyezkedésben, de a németnyelv-tudás elsajátításában is segít.

- A szakembereket nemcsak abban segítjük, hogy munkahelyhez jussanak, hanem nyelvi képzéssel is támogatjuk a beilleszkedésüket - nyilatkozta a szakember. - Jelenleg vállalkozásunk hegesztőket, lakatosokat, villanyszerelőket, CNC-gépkezelőket, víz-, gáz-, fűtésszerelőket, légtechnika- és hűtésberendezés-szerelőket és egészségügyi és szociális dolgozókat keres németországi munkavégzésre, több száz betöltetlen állásunk van. Biztos munkahelyet és határozatlan idejű német munkaszerződést kínál munkavállalóinak.

Az R+S magyarországi munkavállalóit egy kétlépcsős beilleszkedési program keretében készíti fel a munkakezdésre és a kinti életére. Ennek első lépéseként a munkavállalók elvégeznek Magyarországon a vállalat által finanszírozott németnyelv-tanfolyamot.

A második lépcsőfok a munka felvételével kezdődik Németországban. A munkavállalók szilárd nyelvismerete érdekében további német nyelvű képzésre, a német értékek és kultúra bemutatására, illetve szakmai továbbképzésre is sor kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!