Gazdaság

2011.07.20. 18:33

Átadták az új csarnokot - Kétszázmilliós beruházás, a fele uniós támogatás

Herend - Telephelyfejlesztésre és műszaki innováció bevezetésére nyert uniós támogatást az Árkossy Bútor Kft. A szerdai projektzáró ünnepségen felavatták az új, több mint kétszázmillió forint értékű csarnoképületet is.

Szausev Xénia

- A kis- és középvállalkozások támogatása segítheti ki a munkanélküliségből a térséget és Magyarországot - fogalmazott Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke a telephelyen tartott szerdai rendezvényen. Hangsúlyozta, a közép-dunántúli régió pályázati sikeréhez ezzel a fejlesztéssel a herendi bútorgyár is hozzájárult, majd gratulált a cégvezetésnek és a dolgozóknak. Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédében a szakképzettséget és -tudást birtokló, valamint folyamatos továbbképzési lehetőségeket biztosító munkahelyek fontosságáról beszélt.

Az elkészült projektet Árkossy Tamás, az Árkossy Bútor Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be a vendégeknek és a sajtó képviselőinek: a 2600 négyzetméternyi alapterületű, készáru-csomagoló tároló, kézi műhely és a hozzátartozó lefedett udvar valamint új raktár összesen 213 millió forintba került, melyből uniós támogatásként 100 millió forintot nyert el pályázaton a cég.



Az új csarnok speciális padlóburkolot is kapott, így például a szerszámok leejtésénél nem vagy csak alig sérülnek az eszközök és a padlózat. Az uniós projekt további elemeként három év alatt 14 fővel bővül majd a munkaerő. Az Árkossy Bútor Kft. 1992-ben alakult, a cég alaptevékenysége kezdetektől fogva a bútorgyártás, ezen belül is elsősorban az egyedi és designbútorok tervezése és kivitelezése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!