Gazdaság

2011.06.30. 11:10

Patthelyzet a tónál - Jogi úton folytatódik a strandügy?

Badacsonyörs - Nem zárható ki, hogy bíróságon folytatódik a városrész strandügye, ugyanis a feleknek nem sikerült megállapodniuk.

Szijártó János

Korábban írtuk, hogy strand nélkül maradt a Badacsonytomajhoz tartozó településrész, miután a régi kemping e célra használt területét lezárta a tulajdonos, az SCD Group érdekeltségébe tartozó cég. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) ugyanakkor lezáratta azt a balatoni partszakaszt, amelyet a kempingtulajdonos társaság kívánt átadni a fürdőzésre. A területet a helyi képviselő-testület sem vette át, illetve a Badacsonyörsi Érdekvédelmi Egyesület (BÖEE) sem tartotta azt fürdőzésre alkalmasnak. Simonné Visi Erzsébet elnök lapunknak elmondta, hogy ameddig a cég nem teljesíti a 2009-ben aláírt szerződés feltételeit, addig nem veszik át a felajánlott területet, hiszen az nem fürdőhely.

- A bekerített háromezer négyzetméteres rész teljesen alkalmatlan fürdőzésre, így a tulajdonos köteles lenne számunkra biztosítani a strandolási lehetőséget a kemping területén, úgy, ahogy eddig. Úgy gondoljuk, az SCD felrúgta a szerződést azzal, hogy lezárta előttünk a kempinget, s ezt az is alátámasztja, hogy az ábrahámhegyi körjegyzőség helyt adott az általunk kért birtokvédelemnek. Ha másként nem jutunk előbbre, akkor bírósághoz fordulunk.

Lasztovicza Jenő nagyon sajnálja, hogy továbbra sincs megállapodás, illetve azt még jobban, hogy nagyon későn, tulajdonképpen a strandszezon kezdetén keresték meg a helyiek ezzel a problémával.

- Ha lett volna elég időnk erre, talán minden másként alakul. Ugyanakkor azt továbbra is fenntartom, hogy az önkormányzatnak el kellene fogadnia a felajánlott területet, hiszen azt lehet majd fejleszteni, szépíteni már, mint saját tulajdont. A következő években lesz erre elegendő pályázati lehetőség, támogatás, és helyieknek saját strandjuk lesz végre, amely hosszú távú megoldást jelent mindenki számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!