Gazdaság
2009.12.18. 15:12
Jégbe fagyott szüretelés
Sümeg - Igen szigorú feltételeket szab a bortörvény a jégbor készítésének. Egyebek között a szüret éjszakáján legalább mínusz hét Celsius foknak kell lennie.
Varga Ibolya
Balatonedericsen és Sümegen péntekre virradó éjszaka teljesült először a hidegelőírás, a fagy megközelítette a mínusz tíz fokot.
Egly Márk a Palota Pince kézműves borászat egyik tulajdonosa kihasználta az alkalmat és leszüretelte a két település határában lévő olaszrizling és zöld veltelíni fürtöket. Jövő nyárra elkészül az első jégbor.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre