Gazdaság

2009.12.18. 15:12

Jégbe fagyott szüretelés

Sümeg - Igen szigorú feltételeket szab a bortörvény a jégbor készítésének. Egyebek között a szüret éjszakáján legalább mínusz hét Celsius foknak kell lennie.

Varga Ibolya

Balatonedericsen és Sümegen péntekre virradó éjszaka teljesült először a hidegelőírás, a fagy megközelítette a mínusz tíz fokot.

Egly Márk a Palota Pince kézműves borászat  egyik tulajdonosa kihasználta  az alkalmat és leszüretelte a két település határában lévő olaszrizling és zöld veltelíni fürtöket. Jövő nyárra elkészül az első jégbor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!