Ganna

2017.01.02. 19:32

Népszerű rendezvények, szép közterületek

Ganna - A falu vezetése a 2016-os év legnagyobb eredményeinek azt tartja, hogy augusztustól sikerült elindítaniuk a falugondnoki szolgálatot, emellett átlagosan 4-5 fő közfoglalkoztatott alkalmazására volt lehetőségük, valamint ismét sikerült diákmunka keretében fiatalokat foglalkoztatniuk - tudtuk meg Nagy Ottó gannai polgármestertől.

Polgár Bettina

A község vezetője megjegyezte, önkormányzatuk az előző esztendőkhöz hasonlóan 2016-ban is kiegyensúlyozott gazdálkodást folytatott, pénzhiány nem gátolta a terveik megvalósítását. - A korábbiakhoz képest jóval nagyobb összegű állami normatívát kaptunk szociális feladatokra. Ez tette lehetővé, hogy 2016-ban dupla összegű beiskolázási segélyt és másfélszeres nyugdíjas-támogatást tudtunk fizetni, valamint a szociális étkezés térítési díját jelképes összegben állapíthattuk meg - mutatott rá Nagy Ottó.

Hangsúlyozta, nagy gondot fordítottak az utak, a temető, a sportpálya, valamint a templomkert rendben tartására, A tiszta és virágos Veszprém megyéért elnevezésű közterület-szépítési versenyen pedig kiváló minősítést kapott a településük. Emellett számos program színesítette a falu lakóinak életét az év során. Nagy Ottó kiemelte, a 2016-os esztendőre visszatekintve megállapítható, hogy a rendezvényeiket egyre többen látogatták. A falusi disznóvágáson több mint százan vettek részt, de a nemzetiségi önkormányzat által rendezett hagyományos nemzetiségi napra is rekordszámban érkeztek érdeklődők, a betlehem megáldásakor pedig több mint 80 érdeklődő volt jelen.

Nagy Ottó, Ganna polgármestere
Fotó: Polgár Tibor

Ganna polgármestere elmondta, a 2016-os év célkitűzései és az idei évben megvalósítandó terveik között a határok összemosódnak, mivel a pályázatok egy része tavaly íródott, viszont azokat várhatóan 2017-ben bírálják majd el. - Arra törekszünk, hogy a jövőbeni elképzeléseinkhez szükséges tervek és engedélyek készen legyenek, mivel így a pályázati lehetőségek megnyitásakor azonnal lépni tudunk majd - húzta alá Nagy Ottó.

A gannai képviselő-testület év végi közmeghallgatásán a rendőrség részéről Magyar Gábor rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízott tájékoztatott a 2016-os év rendőri intézkedéseiről, majd figyelmeztette a megjelenteket az idős emberekhez bejutni próbáló besurranó tolvajok jelentette veszélyre. Az eseményen Ábrahám Tiborné, a Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is beszámolt a 2016. évi tevékenységükről, Szarka Lászlóné falugondnok tájékoztatta a lakosokat a falugondnoki szolgálat működéséről, végül pedig Harcos Attila beszélt az októberben megalakult gannai Értéktár Bizottság munkájáról.

Címkék#Ganna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!