Foci

2016.08.17. 21:15

Két meccs, két siker - Véglegesnek tekinthető a Perutz FC kerete

Pápa - A sors különös fintoraként egy héten belül kétszer is összemérte erejét a Pápai Perutz FC a Csetény együttesével. A Magyar Kupa második fordulójában a Perutz Stadionban játszottak, ahol a hazaiak 5:0-ra nyertek. A hétvégén el-startolt megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban pedig Csetényben győzött a Perutz 2:0-ra.

Polgár Szilárd

A két találkozó kapcsán felkerestük Marton Miklóst, a Perutz FC vezetőedzőjét, hogy értékelje a szezon első tétmeccseit.

- Vegyes csapattal álltunk fel a Magyar Kupa-meccsen - nyilatkozta Marton Miklós.
- A fiatalok és az eddig kevesebbet játszó labdarúgók kaptak lehetőséget. Jó mérkőzés volt, elégedett lehetek a fiatalokkal, és megnéztem az új igazolások teljesítményét is. Amit az összecsapás előtt taktikailag megbeszéltünk, szinte minden megvalósult, ez pedig az eredményen is meglátszik. Szerencsére a támadásokat is jól szerveztük, és jól is fejeztük be.

- A bajnoki rajton szintén Csetény ellen lépett pályára a Perutz FC, és sikerült elhozni a három pontot.

- Az első félidőben kicsit visszafogottabban játszottunk, igaz, csak egy helyzetük volt a hazaiaknak. A második felvonásban aztán már a mi akaratunk érvényesült, ekkor tetszetősebben futballoztunk. Születhetett volna nagyobb gólarányú Perutz-siker is, ám a helyzeteinket elpuskáztuk.

A sárga mezes pápaiak a kupameccsen öt gólt szereztek Fotó: Polgár Szilárd

- Kicsit profán, hogy egy héten belül kétszer is összehozta a sors a Perutzot a Cseténnyel.

- Nem gond az ilyesmi. Ha mindig mi nyerünk, akár háromszor is játszunk velük.
Tavaly egyébként kikaptunk Csetényben, és most is rafináltak voltak a vendéglátóink, hiszen a pályán nagy füvet hagytak. Mindent megtettek annak érdekében, hogy elrontsák a játékunkat, de nem sikerült.

- Megvan tehát az első siker, ráadásul Venczel is újra felvette a góllövő cipőjét, hiszen duplázni tudott.

- A második félidőben jól járattuk a labdát, azonban egyénileg nem szeretnék senkit kiemelni, hiszen én mindig csapatban gondolkodom.

Marton Miklós vezetőedző elégedett lehet a bajnokesélyes csapata első két mérkőzésével Fotó: Polgár Szilárd

- Egyébként érkezhet még új játékos a Perutzhoz?

- Szerintem már nem lesz új érkező. Úgy látom, ha a keretben mindenki egészséges, akkor van esélyünk a bajnokság megnyerésére.

- A következő fordulóban ismét idegenbeli összecsapás következik, ezúttal Balatonalmádi csapata lesz az ellenfél.

- Nagyon nehéz találkozóra számítok, Balatonalmádi három gólt szerezve simán nyert az első fordulóban. Rá-adásul otthon játszanak, ahol mindenki veszélyes, szóval biztosan nem lesz egyszerű dolgunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!