Foci

2015.06.29. 09:44

Értékelő: elpuskázott lehetőségek a megyei I-ben

Megyei körkép - Aktuális labdarúgó megye I-es értékelőnk mindegyik csapata jobb helyezést képzelt el magának, de ehhez be kellett volna lőni a gólhelyzeteket.

Horváth Gábor

Ugod (11., 37 pont)

Az Ugod SE csapatát a 2014/2015-ös szezonban sem volt könnyű legyőzni, az együttes csak eggyel többször, kilenc alkalommal kapott ki, mint a harmadik helyen végzett Öskü.

A 13 döntetlen azonban magáért beszél, és azt mondja : nyerni sem sikerült elegendő (csupán nyolc) alkalommal.

Tóth Ferenc edző: - Kicsit csalódás volt ez az idény. Úgy érzem, játékosállományunk ereje alapján a legjobb tíz között kellett volna végeznünk. A döntetlenre végződött meccsek között több fájó is akadt, pontokat vesztegettünk el amiatt, mert nem volt egy igazán gólérzékeny támadó a csapatban. Egy pozitívum akadt, a helyzeteink megvoltak, kidolgoztuk őket, de rendkívül rossz százalékban használtuk ki azokat. Örülhetünk, hogy a kiesés szele nem csapott meg minket. Kapusunkat, Simon Lászlót szeretném külön kiemelni, ő családi problémái ellenére is jól játszott, emberi és sportemberi szempontból is kitűnőre vizsgázott. Emellett nagyon büszkék vagyunk U-21-es csapatunk dobogós, harmadik helyezésére.

A Várpalota (fehér mezben Weibel Dávid) teljesítménye ebben az idényben is hullámzó volt
Fotó: Penovác Károly

Várpalota (12., 34 pont)

A VBSK a tavalyihoz hasonló gyenge idényt zárt. Akadtak biztató eredmények, de az összkép nem túl szép.

Pencz Norbert edző: - Félévkor vettem át a csapatot, sikerült igazolnunk és emiatt nagy reményekkel vártuk a tavaszi rajtot. Az állományunk alapján előrébb vártuk a csapatot. A felkészülés nem igazán sikerült, ennek ellenére az első öt fordulóban jól szerepeltünk. Képesek voltunk elkapni az élcsapatokat, majd kikaptunk a sereghajtóktól. Számunkra ez a szezon a millió kihagyott helyzet szezonja volt. A végjátékban általában nem teljesítettünk jól, emellett akarati gondok is akadtak A folytatásban szeretnénk erősíteni.

Tapolca (13., 27 pont)

A tapolcaiak rossz tavaszt, és ezt megfejelve még rosszabb szezonhajrát produkáltak, utolsó öt meccsüket elveszítették. Nagyobb pofonokba is beleszaladtak, igaz, a végén már komoly létszámproblémákkal küszködtek. Az együttestől ráadásul a korosztályos csapatok hiányosságai miatt négy pontot levontak.

Lajtai Roland edző: - Sokkal jobb a játékosállományunk annál, mint amit a helyezésünk mutat. Sajnos időközben elfogytunk, sérülések, munkahelyi elfoglaltságok, vizsgák csökkentették rendszeresen a keret létszámát. Többet vártam, azzal együtt, hogy télen már látszott, gondok lesznek. Egy-egy nagyobb vereségbe is beleszadatunk, de az elsődleges problémánk az volt, hogy egyáltalán kiálljunk valahogy. Bízunk a jobb folytatásban, igyekszünk erősíteni.

Negyedik, ötödik és tizennyolcadik

A várpalotai Bogdán István 17 góllal a negyedik helyen végzett az idei mesterlövészek listáján a labdarúgó megyei első osztályban. A tapolcaiak csatára, ifj. Patus Imre ötödik lett 15 találattal. Érdekesség, hogy ő az összes gólját az első félévben érte el, tavasszal már nem állt csapata rendelkezésére. Az ugodi vészes csatárínséget jelzi, hogy a tizenegyedikként záró alakulat legeredményesebb játékosa nyolcszor talált a halóba, Hipság István ezzel a 18. az osztály góllövőlistáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!