Foci

2015.06.24. 17:29

Ajka: pályaedző lett a csatárból

Ajka - Hatan már biztosan távoznak az FC Ajka labdarúgócsapatából. Az NB II-es együttes két új játékossal kezdte meg szerdán a nyári felkészülést. A csatárból pályaedző lett.

Horváth Gábor

Az előző szezonban harcolnia kellett a bennmaradásért az FC Ajkának, amely ezt a tevékenységet nyilván a jövőben mellőzné. A pápai Lombard be-, illetve kidőlése után a legmagasabban rangsorolt Veszprém megyei csapat ennek fényében erősítené meg keretét.

- Természetesen szeretnénk jobban szerepelni, a célkitűzés a 6 -10. hely lesz, de sok minden függ még a keret végleges összetételétől. Egyelőre Czirjék Zoltán kapus érkezése biztos, őt Zalaegerszegről igazoljuk le, illetve visszatér az egyesület saját nevelésű játékosa, Pavlitzky Balázs - nyilatkozta a Naplónak Jákli Péter vezetőedző, aki hozzátette: természetesen több további kiszemelt is akad, de konkrét neveket csak a szerződés aláírását követően hoznak nyilvánosságra. Ami az idei távozókat illeti, Mihalecz Péter visszavonult a játéktól, Szabó Zsolt, Varga Gábor, Köles János, Tulipán Ákos és Csordás Szabolcs pedig eligazol.

Az ajkai futballisták szerdán elkezdték a nyári felkészülést
Fotó: Penovác Károly

Az FC Ajka szerdán elkezdte a felkészülést a 2015/2016-os idényre. Thomas Sowunmi mostantól pályaedzőként tevékenykedik, de a kiváló támadó a játékot sem fejezi be, továbbra is a keret tagja marad.

Jákli Péter elmondta, a héten napi egy, jövő héttől pedig heti három alkalommal két tréning szerepel a programban, illetve természetesen az edzőmérkőzések sora is elkezdődik.

Az ajkaiak elvileg jövő szombaton, július 4-én a Sopront fogadják, de ez a meccs még kérdőjeles. A további program, július 8.: Győri ETO -Ajka, július 11.: Ajka- Balatonfüred, július 16.: Ajka- Mezőkövesd (Bükön), július 18.: FTC II -Ajka (Balatonfüreden), július 22.: Ajka- Dunaújváros, július 25.: Ajka- Videoton II. A bajnokság augusztus 1-jén rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!