Foci

2015.10.15. 16:06

A 91. perc döntött - Az utolsó megyei csapat is búcsúzott a kupától

Ajka, Gyula – Az első félidőben sorozatban dolgozta, majd hagyta ki helyzeteit az FC Ajka a labdarúgó Magyar Kupában. Egy 91. percben lőtt gól döntött.

Horváth Gábor

Szeged–FC Ajka

1:0 (0:0)

Gyula. V.: Takács. Szeged: Molnár – Zelenyánszki, Tóth, Oláh L. (Germán, 84.), Balogh (Berde, 71.), Kovács B., Szabó (Geiger, 46.), Farkas, Zabari, Veszelinov, Oláh G. Edző: Klausz László. FC Ajka: Jánosa – Pesti, Kovács G., Zámbó, Zsirai – Nagy, Pavlitzky – Stieber, Zámbó, Pál (Besztercei, 68.) – Olasz (Major, 79.). Edző: Jákli Péter.

A nyolcadik percben egy szöglet után ajkai helyzet adódott, a 11 méteres lövés elkerülte a kaput.

Három perccel később Kovács Balázs ugrott ki, Jánosa remek ütemben vetődött rá a labdára. A 16. percben Stieber tekert nem sokkal kapu fölé, majd valamivel később a fiatal középpályás Olasznak készítette le a labdát, ám az ajkaiak csatára hét méterről, tiszta helyzetben Molnár kapust találta el.

A 27. percben újabb nagy vendéglehetőség maradt ki. Gyors Sándor–Olasz összjáték után előbbi próbálkozását Molnár fogta.

Folytatódott az ajkai roham, Stieber csapta be védőjét, ám egy kicsit hosszan tolta meg a játékszert, amelyet Molnár elcsípett.

A szegediek visszavágtak a bajnoki vereségért, az FC Ajka (jobbra Zsirai) kiesett a kupából
Fotó: Penovác Károly

A 38. percben Oláh Loránt célozta meg a hosszút a 16-os jobb sarkáról, Jánosa hárított.

A második félidő első helyzete a hazaiak előtt adódott, Oláh Loránt középre gurítására azonban nem érkezett társ, Zsirai felszabadított.

Nem sokkal később egy ajkai kontrát követően Stieber cselezte magát tisztára, az alapvonalról, ígéretes helyzetben adott középre, de pontatlanul. A játékrész második fele csendesen telt, jobbára mezőnymunkával voltak elfoglalva a felek. Az FC Ajka már nem uralta a játékot úgy, mint az első félidőben, feljavult a Szeged.

Olyannyira, hogy a 91. percben jobboldali kiugratás, majd beadás után Kovács az üres kapuba helyezett, 1:0.

A gól előtt az ajkaiak azt reklamálták, hogy a hazaiak a jóval előrébb végezték el a szabadrúgást...

Az FC Ajka a hosszabbítást megérdemelte volna, de az első félidőben kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A Szeged jutott a legjobb 16 közé.

Megváltozott a bajnoki időpontja

Klausz László: – Örülök a továbbjutásnak, egy közepes színvonalú meccset sikerült a hajrában megnyernünk.

Jákli Péter: – Az első félidőben el kellett volna döntetnünk a párharcot. Kihagytuk a helyzeteket, ami megbosszulta magát.

Az FC Ajka következő bajnoki találkozójának változott az időpontja. A Budaörs elleni mérkőzés nem szombaton, hanem vasárnap (17 órakor) lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!