Foci

2015.05.17. 09:34

Hihetetlen! A 93. percben ment fölé a 11-es

Balatonfüred – Tovább tart a füredi átok. Az NB III-as labdarúgócsapat ezúttal sem tudott nyerni, pedig minden, de tényleg minden adva volt a sikerhez. Horrormeccs.

Horváth Gábor

BFC–Nagyatád

2:2 (1:1)

Balatonfüred, 150 néző. V.: Farkas. Balatonfüredi FC: Megyeri – Szöllőskei, Pécseli, Domján, Kőbányai, Pavlitzky, Simon, Nagy, Gubicza, Horváth B., Switzer (Sárossy, 88. p.). Edző: Földesi Károly. Nagyatád: Pacéka – Horváth G., Dekanics, Kovac, Németh, Ferencz, Bezdi (Galamb, 67. p.), Szántó, Márton, Besenyei (Csató, 58. p.), Nikolic. Edző: Papp Zoltán. Kiállítva: Márton (93. perc).

A hetek óta nyeretlen hazaiak most vagy soha hangulatban vágtak neki a mérkőzésnek, s már a 13. percben vezetést szereztek. Egy jobbról belőtt labdára a vendégek kapusa rossz ütemben érkezett, elütötte Horváthot. A megítélt büntetőt Nagy értékesítette, 1:0.

A gól után továbbra is a hazai csapat irányított, de játékába nagyon sok pontatlanság és hiba csúszott.

A vendégek egyetlen kósza kezdeményezése a 35. percben eredménnyel járt, a kilépő Bezdit a tizenhatoson belül akasztották. A jogos büntetőt Nikolic magabiztosan lőtte a jobb sarokba, 1:1.

A nagy erőlködésnek bukfenc a vége. A fürediek (piros mezben) akartak, de nem sikerült megszakítaniuk nyeretlenségi sorozatukat. Egy dolog vígasztalhatja őket, biztos bennmaradók az osztályban 
Fotó: Stiger Ádám

Szünet után semmit sem változott a játék képe, a BFC görcsös akarással játszott, több adódó lehetőségét képtelen volt gólra váltani.

A 63. percben aztán baloldali hazai akció végén a védőkről kipattanó labdát Pavliczki 15 méterről a jobb felső sarokba bombázta. 2:1.

A gól után is tovább támadott a hazai csapat, ám Pavliczki az év helyzetét is elrontotta. Már mindenki a mérkőzés végét várta, csak a vendégek nem.

A 89. percben Horváth bal oldalról belőtt szabadrúgása lecsorgott a füredi védőkről és az üresen hagyott Szántó két méterről passzolt a kapuba, 2:2.

De még nem volt vége! A 93. percben a kilépő Gubiczát hátulról elgázolták a büntetőterületen belül, kiállítás és 11-es. A jogos büntetőt Horváth Bence kapu főlé lőtte.

Horror meccset játszott a két csapat, egy semleges néző biztosan jól szórakozott volna.

Földesi Károly: – Mentünk, akartunk, de görcsösek vagyunk. Aztán megint jöttek az utolsó percek...

Jók: Gubicza, Kőbányai illetve Horváth G, Szántó.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!