Esélylatolgatás

2024.06.14. 14:00

Már Svájc ellen eldőlhet minden

Szombaton kezdi meg a magyar labdarúgó-válogatott az Eb szereplését Németországban Svájc ellen. A magyar csapat esélyeiről, ellenfeleiről, Laurinyecz Ákost, a Balatonfüredi USC szakmai vezetőjét, és Horváth Pétert, az FC Ajka labdarúgóját kérdeztük.

Balogh Dávid

– Az első meccsünkön sok fog múlni Svájc ellen, ha ott legalább egy pontot szerzünk, akkor jó esélyeink lesznek később a továbbjutásra, de ha kikapunk akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülünk – fogalmazott Laurinyecz Ákos.

– A jó kezdés megalapozhatja az egész Eb-nket. A német csapatnál meg kell jegyezni, hogy nagyon egyben van, és Toni Kroos visszatérése is pozitívan hathat az együttesre már csak a rutinjából fakadóan. A realitás tekintetében nem vagyunk egy súlycsoportban a házigazdákkal, így ellenük nehéz meccsre számítok. Az, hogy sikerült elérni a csoport második helyét, az a Svájc elleni mérkőzésen dőlhet el. Marco Rossi szövetségi kapitánytól nem várok váratlan húzást, azt a játékot fogja játszani a csapat, amit az utóbbi időben megszokhattunk tőlük.

A BUSC szakmai vezetője továbbá hozzátette, a svájci játékstílus feküdhet a magyar csapatnak, a skótok pedig valószínűleg bunkerfocit fognak játszani ellenünk.

Sok szurkoló látogatott ki a válogatott nyilvános edzésére
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Horváth Péter szerint is sok függ a szombati mérkőzéstől.

– Nem lesz egyszerű feladat a továbbjutás, Svájc és Németország is komoly játékerőt képvisel, és a Skótok is okozhatnak meglepetést, ugyanis minden meccs más. Ha a csoportból sikerülne továbbjutni, ott egy plusz lendületet kaphatna az együttes. Fizikálisan nem hinném, hogy akadnak majd problémák, ugyanis a csapat nagy része külföldön játszik, és bírják a terhelést.

Az ajkai labdarúgó a Vasas utánpótlásában néhány évet eltöltött, ott pedig csapattársa volt a 79-szeres válogatott Nagy Ádám, aki most is ott van a csapattal Németországban.

– Másfél évet játszottunk együtt Angyalföldön, de akkor nem tűnt ki a mezőnyből a képességeivel. Később sokat fejlődött, és fejlesztették, ezáltal pedig nagyon jól kikupálódott.

Az FC Ajka középpályása szerint Portugália a torna favoritja, de a legjobb négy közé várja még a hollandokat, a spanyolokat és a franciákat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!