2020.06.26. 13:08
Hogyan készítsünk finomságot tökvirágból?
Egyedi ízének köszönhetően nagyon jól illik a különféle ételekhez, például levesekhez, salátákhoz vagy akár italokhoz is, de nagyszerű desszert is készíthető belőle.
Forrás: Shutterstock
Fotó: Tatiana Vorona
A tökvirág egyedi ízének köszönhetően nagyon jól illik a különféle ételekhez, például levesekhez, salátákhoz vagy akár italokhoz is. Dél-Indiában is szívesen eszik, rengeteg ételt készítenek belőle. Különösen a bengáli konyhában népszerű, pakoraként fogyasztják. Zöld csatnival tálalva isteni! Magyarországon egyelőre kevésbé népszerű, ugyanakkor ez a jövőben még változhat. Az Origo Táfelspicc rovata meg is mutatja, hogyan készítheti el a tökvirágot!
Használhatjuk fűszerként, levesbetétként, kiváló választás saláták alapanyagaként, de akár öntetnek is. Megforgathatjuk palacsintatésztában, és kisüthetjük úgy.
Porcukorral megszórva imádni fogjuk! Hát még, ha lekvárral tálaljuk!
Ám nemcsak a palacsinta tésztájában forgathatjuk meg, hanem sörtésztában is, amely sörből, tojásból és lisztből készül. És ez még mindig nem minden, hiszen a virágokat megtöltve is ehetjük.
Mossuk meg alaposan, töltsük meg feta sajttal vagy kecskesajttal. Forgassuk meg palacsintatésztában, és süssük ki!
Na, és térjünk vissza a tökvirágos pakorára, amelyet a bengáliak fogyasztanak. A pakora bundában sült zöldség valójában.
Tökvirágos pakora
Hozzávalók:
20 tökvirág
200 g liszt
só
1 teáskanál csilipor
1 teáskanál köménypor
1 teáskanál kurkuma
50 g rizsliszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Készítsünk sűrű tésztát a liszt, a só, a csilipor, a kömény, a kurkuma, a rizsliszt és víz felhasználásával. Annyi vizet keverjünk a bele, hogy a tészta sűrű maradjon. Vegyük a virágokat, mártsuk bele a tésztába, majd süssük ki olajban.