2019.04.11. 10:19
Ha így tárolja, tovább eláll a tejföl
Ezzel a praktikával megelőzhető a túl korai penészedés és besavanyodás.
Forrás: Shutterstock
A Maszol cikke szerint ha nem a hagyományos módon tároljuk a tejfölt vagy túrót, tovább eláll. A portál a Country Living-re hivatkozva azt írja: ha minden egyes főzés előtt bevásárolunk és csak a frissen beszerzett alapanyagokból készítjük az ételeinket, nem valószínű, hogy találkoztunk már azzal a problémával, hogy a hűtőben megromlik a tejföl vagy a túró.
Ám ha megesett már velünk, hogy a hűtőben tárolt tejtermék megromlott, érdemes bevetni az alábbi trükköt: tovább eláll a tejföl és a túró a hűtőben, ha fejjel lefelé rakjuk a hűtőbe, mivel az ezáltal képződő vákuum meggátolja a baktériumok elszaporodását – olvasható a cikkben.
Borítókép: illusztráció