2018.08.11. 14:02
A sok gyümölcs gyengítheti a tejfogat
Nemcsak a cukros ételek és italok fogyasztása lehet ártalmas a fogakra, hanem a gyümölcsök savas kémhatása is gyengítheti a fogzománcot és okozhat fogszuvasodást, már a tejfogaknál.
Savas ételek fogyasztása után érdemes vizet vagy tejet inni, ezzel megelőzve a fogzománc károsodását – mondta Tóth Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.
A fogzománc kopása általában nem az elfogyasztott savas italok mennyiségére, hanem a fogyasztási idő hosszúságára vezethető vissza, éppen ezért a gyümölcslevek, szénsavas üdítőitalok egész napos, lassú kortyolgatása komoly problémához vezethet már gyermekkorban is – fűzte hozzá Tóth Zsuzsanna.
Borítókép: Illusztráció
Forrás: Shutterstock