2018.06.20. 23:05
Tökéletes nassolnivaló a szezámmagos cukkinigolyó
Olcsó, gyors és ízletes.
Unja a rántott cukkinit? Akkor próbálja ki egy új, különleges formában – a Mindmegette receptje igazán ínycsiklandozó, ráadásul fél óra alatt készen is van.
HOZZÁVALÓK
1 db közepes cukkini (kb. 60-70 dkg)
1 csokor petrezselyem
1 db vöröshagyma (nagyobb)
2 db gerezd fokhagyma (nagy)
1 db tojás
1 kevés ételízesítő
1 mk só
2 csipet bors
4 ek szezámmag
4-5 marék zsemlemorzsa
A forgatáshoz és a sütéshez:
3-4 marék zsemlemorzsa
2-3 ek szezámmag
olaj
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított, meghámozott cukkini magvas belsejét kikaparjuk. A húsát kisebb darabokra vágjuk, és a petrezselyemmel, a megpucolt vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel együtt egy késes aprítóval apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tojást, az ételízesítőt, a sót, a borsot, a szezámmagot és a zsemlemorzsát, és alaposan összedolgozzuk.
A masszából diónyi golyókat formázunk. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk, és meghempergetjük benne a golyókat, majd forró olajban, közepes lángon világosbarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Melegen tálaljuk.
Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / santypan