recept

2018.06.20. 23:05

Tökéletes nassolnivaló a szezámmagos cukkinigolyó

Olcsó, gyors és ízletes.

Unja a rántott cukkinit? Akkor próbálja ki egy új, különleges formában – a Mindmegette receptje igazán ínycsiklandozó, ráadásul fél óra alatt készen is van.

HOZZÁVALÓK

1 db közepes cukkini (kb. 60-70 dkg)

1 csokor petrezselyem

1 db vöröshagyma (nagyobb)

2 db gerezd fokhagyma (nagy)

1 db tojás

1 kevés ételízesítő

1 mk só

2 csipet bors

4 ek szezámmag

4-5 marék zsemlemorzsa

A forgatáshoz és a sütéshez:

3-4 marék zsemlemorzsa

2-3 ek szezámmag

olaj

ELKÉSZÍTÉS

A megtisztított, meghámozott cukkini magvas belsejét kikaparjuk. A húsát kisebb darabokra vágjuk, és a petrezselyemmel, a megpucolt vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel együtt egy késes aprítóval apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tojást, az ételízesítőt, a sót, a borsot, a szezámmagot és a zsemlemorzsát, és alaposan összedolgozzuk.

A masszából diónyi golyókat formázunk. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk, és meghempergetjük benne a golyókat, majd forró olajban, közepes lángon világosbarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Melegen tálaljuk.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / santypan

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!