Életmód

2017.04.06. 09:07

Vind Zsoltot az alkotás ereje élteti

Veszprém, Ajka – A közelmúltban a Vesebetegek Veszprém Megyei Egyesülete Tavaszköszöntő mottóval kiállítást szervezett betegtársaik kézműves alkotásaiból a B. Braun Avitum Dialízisközpontban.

Müller Anikó Hanga

Vind Zsolt fekete mintás csiszolt vázáit a táblacsokoládé kockái ihlették Fotó: A szerző

Vind Zsolt üvegcsiszolt alkotásokkal mutatkozott be. – Ajkán tanultam üvegcsiszolást, tizenhat évig dolgoztam az Ajka Kristály Kft.nél. Mindig vágytam arra, hogy önálló dolgokat tervezzek a gyári munkám mellett, ezért létrehoztam egy kis vállalkozást. Magam tervezem, majd csiszolom a mintákat. Öt éve lettem vesebeteg, egy kolontári rendezvényen három évvel ezelőtt ismertem meg az egyesület munkáját. Örömmel csatlakoztam, ma aktív tag vagyok, és elnökhelyettesi funkciót töltök be. Szeretném erősíteni alkotásaimmal is a betegtársainkat, tudatosítani bennük, hogy azért, mert valaki vesebeteg, vagy dializált lett, az nem egy útnak a vége, hanem egy életnek a folytatása kell, legyen. Ez csak egy állomás, ahonnan tovább kell lépni, mert van hova, például az alkotás felé, mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!