2016.10.26. 19:55
Soha nem okoz csalódást: sajttorta egyszerűen
Ha vendégségről van szó, Simkó Katalinnak mindig a sajttorta jut eszébe.
Még soha senkinek nem okozott csalódást a könnyen elkészíthető finom meglepetésével, ajándékával. Úgy gondolja, hogy nem nagy dolog elkészíteni, ahhoz képest, hogy milyen fenségesnek tűnik.
A Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportjának a tagja kedveli a józanul vidám baráti összejöveteleket.
Sajttorta egyszerűen
Hozzávalók:
250g keksz, például másfél zacskó Győri Édes, 125g vaj, 500g mascarpone sajt, 135g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál liszt, 4 tojás
Elkészítés:
A kekszet összetörjük aprítóval vagy kézi erővel, a felolvasztott vajjal összekeverjük. Egy kivehető aljú tortaforma aljába nyomkodjuk egy kanállal és berakjuk a hűtőszekrénybe.
A mascarpone sajtot simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, utána hozzáadjuk a lisztet, majd a tojásokat. Ráöntjük a kekszre, majd 160 fokos sütőbe tesszük. 45 perc után a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját résnyire nyitva hagyjuk, hogy szoba-hőmérsékletűre hűljön a torta, majd a hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
Fotó: Penk Tímea