Életmód

2016.10.26. 19:55

Soha nem okoz csalódást: sajttorta egyszerűen

Ha vendégségről van szó, Simkó Katalinnak mindig a sajttorta jut eszébe.

Penk Tímea

Még soha senkinek nem okozott csalódást a könnyen elkészíthető finom meglepetésével, ajándékával. Úgy gondolja, hogy nem nagy dolog elkészíteni, ahhoz képest, hogy milyen fenségesnek tűnik.

A Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportjának a tagja kedveli a józanul vidám baráti összejöveteleket.

Sajttorta egyszerűen

Hozzávalók:

250g keksz, például másfél zacskó Győri Édes, 125g vaj, 500g mascarpone sajt, 135g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál liszt, 4 tojás

Elkészítés:

A kekszet összetörjük aprítóval vagy kézi erővel, a felolvasztott vajjal összekeverjük. Egy kivehető aljú tortaforma aljába nyomkodjuk egy kanállal és berakjuk a hűtőszekrénybe.

A mascarpone sajtot simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, utána hozzáadjuk a lisztet, majd a tojásokat. Ráöntjük a kekszre, majd 160 fokos sütőbe tesszük. 45 perc után a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját résnyire nyitva hagyjuk, hogy szoba-hőmérsékletűre hűljön a torta, majd a hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.

Fotó: Penk Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!