Életmód

2015.06.07. 07:27

Pozitívan hat ránk a hastánc

A hastánc a női önkifejezés egyik eszköze, segít megteremteni a harmóniát a test és a lélek között - mondja Vattai Rita rekreációs hastáncoktató.

Tóth B. Zsuzsa

Vattai Rita rekreációs hastáncoktató szerint a hastánc a női önkifejezés egyik eszköze, segít megteremteni a harmóniát a test és a lélek között. Mint mozgás, pozitívan hat a testre, segít megőrizni a szervezet fizikai és lelki egyensúlyát, és a belső szervek működésére ugyancsak jótékony hatással bír. Karban tartja az alakot, szinten tartja az izmok tónusát. Megdolgoztatja belső izmainkat, hasizmainkat. Erősíti a tartó- és támasztóizmokat, így javítja a tartást. Csökkenti a fej- és hátfájás panaszokat, rendszeres gyakorlása javítja az emésztést, segít a test karbantartásában. Karcsúbbá formálja az alakot, növeli az állóképességet. A szülés után, a várandósság előtti alak visszanyerésében szintén segít. De a rendszeres tánc által megnövekszik a maximális oxigénfelvétel, és ezzel növeli az energiafelhasználás lehetősége. Beállítja a női ciklust a normál működési szintre.

A hastáncban külsőnk és belsőnk együtt, egymásra hatva fejlődik, formálódik. Aki táncol, megtapasztalja azt a belső egyensúlyt és nőiességet, melyet a hastánc adhat. Improvizatív jellege fejleszti a kreativitást és a fantáziát, kiválóan alkalmas a depresszió, a lehangoltság, és a letargia ellen. Segít ellazulni és kikapcsolni, hozzájárul a nyugodtabb alváshoz. Jobb lesz a közérzetünk, pozitívabb a kisugárzásunk. Az pedig szintén nem utolsó szempont, hogy a hastáncot bármilyen korú nő nyugodtan táncolhatja.

Címkék#hastánc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!