Életmód

2015.09.25. 19:52

Vörös József második helyezett lett a Nemzeti Vágtán, önerőből érte el

Csetény - Vörös József második helyezést ért el a Nemzeti Vágta budapesti döntőjén. Az elért eredménnyel Csetény hírnevét is öregbítette.

Kutasi Zsófia

Vörös József második alkalommal indult a Nemzeti Vágtán, mint mondta, nem számított ilyen sikerre:

- Hatalmas élmény volt az idei vágta, főleg egy ilyen futam után. Úgy gondolom, nagyon méltányos eredmény született ahhoz képest, hogy úgy indultam, mint egy bakonyi lószerető, ló-sportot kedvelő ember. Nem volt sem edzőm, sem trénerem, magam készítettem fel a lovat - fogalmazott.

Az előfutamra három hónapot készült, március közepétől pedig hat hónapot a döntőre. Mindennap dolgozott a lóval terepen. Mint mondta, nem volt könnyű, mivel családi gazdaságot vezet, a betakarítás után csak esténként jutott ideje a gyakorlásra. A ló trenírozása mellett saját felkészülésére is komolyan összpontosított; a lehető legjobb eredmény érdekében tizenkét kilót adott le a budapesti döntőre. Aki ezt szívvel-lélekkel csinálja és belefektet minden energiát, az várhatja a gyümölcsét is, ami ebben az esetben meg is született mondta.

A májusi Bakonyi Vágta előfutamon már jó eredménnyel jutott be a döntőbe, amelyet megnyert.

A kiváló eredményt Vörös József Csipa nevű lovával érte el. Már készül a jövő évi futamra
Fotó: archív

Úgy értékeli, erős volt az előfutam, melyen egy 2012-es vágtagyőztes és még egy erős ló is indult. Azonban a jól sikerült felkészülésnek köszönhetően, melybe minden energiát beleadtak, a ló nem fáradt el a futamon, az egyik fő vetélytársat az utolsó háromszáz méteren utasították maguk mögé, a középfutamon pedig egy lehetséges balesetet is elkerültek.

Vörös József a versenyeken Csipa nevű hétéves, sárga herélt lovával indult. A jó adottságait vélhetően az anyai nagyapjától örökölte, amely mén a Kincsem parkban korábban jó eredményeket ért el.

- Külső adottságait tekintve magas, csípős, erős lábakkal, jó izomzattal rendelkező ló. Előnyös tulajdonságai, hogy kitartó, robbanékony, hosszú galoppja és nagy szíve van - mondta Vörös József, aki gyerekkora óta lovagol, az elmúlt években a lovassport fogathajtó szakában tevékenykedett, a versenyszerű lovaglást pedig az elmúlt négy évben űzi.

Vörös József szeretne indulni a következő nemzeti vágtán is: A cél az első helyezés, közel voltunk hozzá, bízom benne, hogy az elkövetkező években sikerül a dobogó első fokára állni - mondta.

Nagy Attila, Csetény polgármestere szintén büszke az eredményre: Az elismerés Cseténynek is szól, de elsősorban Vörös Józsefnek és családjának. A település nevét és jó hírét továbbviszi ez az eredmény, amellyel szeretnénk megmutatni az egész országnak, hogy saját erőből is lehet ilyen sikert elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!