Életmód

2016.01.03. 15:13

Cipődivat: a kecsesebb szebb

Soós Katalin divattanácsadó szerint nem esztétikus a gladiátorcsizma és a teletalpú cipő.

Penk Tímea

- Már a bokafogó szandál verzió is rémesen ronda volt, de sajnos ez is egy eszement találmány. Felaprítja a lábat optikailag, ezáltal összenyom. Emellett egyáltalán nem nőies és nem csinos - hívta fel a figyelmet Soós Katalin. Szerinte eldönthetetlen, hogy mihez is lehetne viselni igazán egy ilyen lábbelit. A divatblogokban ajánlották már kiskosztümhöz is, de ez a csizma nem való egy csinos, nőies nő ruhatárába. Érdemesebb nőies, csinos cipőket és szandálokat viselni.

Illusztráció: Nagy Éva

- A teletalpú cipő és csizma ormótlan és furkó, és járni benne sem egyszerű. A szaggatott farmerhoz hasonlóan ez is egy olyan ruhadarab, amely az érettebb korosztálynak nem a trendiséget juttatja eszébe, hanem a gyógyászatban közismert ortopéd cipőt - mondta a szakember. Asszociálhatunk a tevepatára is, amely hasonlóan néz ki. Az ilyen teletalpú cipők annyira magas sarkúak, hogy gyakorlatilag lábujjhegyen lehet csak menni bennük, ami nagymértékben károsítja a gerincoszlopot, a láb szerkezetét, és megerőlteti az izmokat. Soós Katalin szerint aki mindenképpen szeretne egy ilyen divatcipőt, válasszon a kecsesebb fazonok közül.

Címkék#cipő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!