2013.12.01. 09:36
Előzzük meg a csontritkulást!
A csontritkulás már népbetegségnek számít. A helyes táplálkozás és a megfelelő mennyiségű mozgás azonban segíthet a megelőzésben is.
Scher Zoltánné fitoterapeuta, természetgyógyász azt ajánlja, hogy kalciumban gazdag ételeket fogyasszunk. Együnk joghurtot, mogyorót, diót, napraforgót, babot. Hasznos a petrezselyem, a mák, méz, retek, cékla, szezámmag, brokkoli, kelbimbó.
A magnéziumban, B és C vitaminban gazdag étrend segíthet még, ezért jó, ha fogyasztunk fügét, citrom féléket, kukoricát, csonthéjasokat. Együnk almát, körtét, zöldpaprikát, hagyma féléket, leveles zöldségeket. A paradicsom és a káposzta ugyancsak jó szolgálatot tesz. Legyünk sokat a friss levegőn, sétáljunk, mozogjunk rendszeresen mindemellett.