Életmód

2013.03.20. 20:38

Népszerű a zselélakk

A hazánkban két éve teret hódított zselés körömlakkozás egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Tóth B. Zsuzsa

Balogh Judit manikűrös szerint ennek az oka számtalan előnyében rejlik. Az alapanyagok fejlődésével teret kapott a tartós körömlakk, a zselélakk, amelyet hibrid lakk néven is ismernek. A műkörömmel szemben természetes hatást kölcsönöz a körömnek. A sima lakkozásra hasonlít külsőleg, viszont csak UV fényben köt, természetes fényben nem. Az eltávolítása sem lehetséges otthon, manikűrös segítsége kell hozzá.

 

Balogh Judit manikűrösnek visszajáró vendégköre van (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Speciális fóliával 15 percen belül megoldható. A két kéz lakkozása egy óra alatt készül el három fázisban. Az alapozást a szín felvitele követi, majd a fedőlakkozás zárja a sort. Fontos a jó előkészítés. A zselélakk ünnepi alkalmakra strasszokkal díszíthető, sőt, mintát is lehet rá festeni. A lakk a szivárvány minden színében kapható, több gyártó is előrukkolt már vele, érdemes azonban a jobb minőséget választani a tartósság érdekében.

Az amerikai készítmény ugyanis három­négy hétig is szép a körmön. Megkönnyíti a háziasszonyok dolgát, hiszen ellenáll a mosogatás, takarítás hatásainak. Fényes, tartós, kevésbé sérülékeny. Frissíteni csupán a lenövés miatt kell, azonban amennyiben a köröm színével megegyező színű lakkot választunk, a lenövés sem feltűnő. A fentiek miatt Judit három hetes garanciát is vállal a zselélakkozásra, talán ennek is köszönhető, hogy lelkes és folyamatosan visszajáró vendégköre van. Kép: A hazánkban két éve teret hódított zselés körömlakkozás egyre nagyobb népszerűségnek örvend.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!