2022.08.21. 17:10
Gyors és nagyszerű vacsora, ami nem hizlal
Nemcsak ízletes, egészséges is a cukkini, sőt még vacsorára is nyugodtan fogyasztható.
Forrás: Shutterstock
Sokoldalú zöldség a cukkini, lúgosít, karcsúsít és mivel 95 százalékát víz alkotja, így a szervezet számára kiváló hidratáló is. Vitamin és ásványi anyag tartalma miatt számos nélkülözhetetlen elemmel tölt fel - írja a Diéta és Fitnesz. Kiváló folsav- és antioxidáns forrás, magas rosttartalmának köszönhetően is pozitív élettani hatása van. Többek közt védi az érfalakat, enyhíti az asztmát, és ízületi, reumatikus panaszokra is jó megoldás lehet. Nem véletlenül a fogyókúrázók egyik kedvenc zöldsége, hiszen tökéletesen beilleszthető a diétába, és változatosan elkészíthető. Lepényként megsütve is biztosan szeretik a legtöbben.
Cukkinilepény hozzávalói:
- 2 kis cukkini
- 15 dkg sajt
- 1 mozzarella
- 2 tojás
- só, bors, fokhagyma
Öntet hozzávalói:
- tejföl vagy joghurt
- friss mozzarella,
Elkészítés:
A cukkinit és a sajtot reszeljük le. Vágjuk kockára a mozzarellát. Üssük a reszelt cukkinihez, a sajt 3/4-éhez, és a mozzarellához a tojásokat, majd jól keverjük össze. Ízlés szerint fűszerezzük. Öntsük tepsibe vagy sütésálló tálba a masszát. Tehetünk a tetejére koktélparadicsomokat, vagy cukkiniszeleteket is akár, esetleg sonkát, bacont, vagy szórhatunk rá szezámmagot, de akár tökmagot is.
A teljes cikk ide kattintva olvasható.
Fotó: illusztráció