Devecser

2016.08.02. 19:45

Újra pályáztatnak - Nem találtak megfelelő vezetőt

Devecser - Sikertelenül zárultak az intézményvezetői pályázatok, ezért a működés átalakítását vette fontolóra a képviselő-testület.

Penk Tímea

Nem fogadták el a képviselők a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház szervezeti és működési szabályzatának módosítását, hanem azt visszautalták bizottsági tárgyalásra, valamint arról határoztak, hogy a jelenlegi feltételek szerint ismét kiírják az intézményvezetői pályázatot. Könyvtáros és művelődésszervező végzettséget is előírtak a pozíció betöltésére, azonban nem jelentkezett olyan pályázó, aki mindkét diplomával rendelkezik. Ha az újabb pályázat is eredménytelen lesz, akkor fennáll a lehetősége annak, hogy különválasztják a két feladatkört: a könyvtáros végzettségű pályázó vezetné az intézményt, a művelődésszervezői feladatokat pedig akár egy részmunkaidős foglalkoztatott is irányíthatná.

Vargáné Tomor Mária és Balogh Gábor a nyugdíjasklub tagja, hetente tartanak foglalkozásokat Fotó: Penk Tímea

Döntöttek a képviselők a Devecseri Városüzemeltetési Nonprofit Kft. költségvetésének az ellenőrzéséről, a meggyeserdei terület gallyazási munkálatairól, valamint számos eszközbeszerzésről. Többségi szavazással elfogadták annak a pályázatnak a benyújtását, amellyel rehabilitálhatnák a leromlott városrészeket: kétszer három lakásos társasház építésével szociális bérlakásokat biztosítana az önkormányzat. Nem vezettek eredményre azok a kezdeményezések, amelyekben a polgármester egy-egy feladattal kívánta megbízni képviselőtársait.

Címkék#devecser

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!