Devecser

2016.12.30. 14:42

Az év legjobb iskolarendőre

Devecser - Kiemelkedő iskolarendőri munkájáért a megyében egyedüliként kapott kitüntetést Kovács Róbert rendőr főtörzsőrmester, a Devecseri Rendőrőrs körzeti megbízottja.

Penk Tímea

Kovács Róbert Budapesten vette át Az év iskolarendőre díjat december 21-én, Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagytól, rendészeti országos rendőr-főkapitány helyettestől. Kovács Róbert Csöglén, Adorjánházán, Kiscsőszön, Egeralján, Kispiriten és Nagypiriten lát el körzeti megbízotti feladatokat. A kitüntetést azért kapta, mert a csöglei iskolában, illetve annak adorjánházi kihelyezett intézményében, valamint helyettesítőként és segítőként Tüskeváron és Kertán is kiemelkedően látta el az iskolarendőri feladatokat.

Fotó: Ajkai Rendőrkapitányság

A főtörzsőrmester a tanév folyamán több alkalommal egész napos bűn- és baleset-megelőzési rendezvényeket, bemutatókat, közlekedési ügyességi programokat szervezett az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársaival. A körzeti megbízott előadásai mind a diákok, mind a pedagógusok tetszését elnyerték; rajtuk kívül a szülők és a település más lakói is bizalommal fordulnak hozzá.

Kovács Róbert lapunknak elmondta, hogy meglepetésként érte Az év iskolarendőre kitüntetés, és nagyon örül neki. A harmincas éveiben járó fiatalember korábban vendéglátásban dolgozott, huszonhét éves korában választotta a rendőri pályát.

Fotó: Ajkai Rendőrkapitányság

- Nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, beszélgetni velük, megismerni a problémáikat és segíteni a megoldásban, tenni azért, hogy jól és biztonságban érezzék magukat - mondta a főtörzsőrmester, aki hat évvel ezelőtt az Ajkai Rendőrkapitányságon szerelt fel. Az iszkázi származású fiatalember jelenleg Karakószörcsökön él párjával és négyéves kislányával, már tervezi a következő évi iskolarendőri feladatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!