Devecser

2016.10.19. 13:20

A divatszínek ismerője - Beszélgetés Kovács Adriennel pályáról, ideálokról

Budapest, Devecser - A közelmúltban találkoztam a Budapesten élő és dolgozó Kovács Adrien divatsminkessel és színtanácsadóval. Lapunk számára kértem tőle interjút, amire szíves-örömest vállalkozott.

Civil Tudósítónktól

- Hogyan került kapcsolatba a Miss Somló szépségverseny szervezőivel?

- A kastélykönyvtárban dolgozó kedves ismerősöm, Baráth Szilvia ajánlott a polgármester úr figyelmébe, aki személyesen kérte a segítségem, és én örömmel jöttem.

- Milyen szálak fűzik Devecserhez?

- A kisvárosban születtem, és édesanyám most is itt lakik. A gyermekéveim ide és a Somló-vidékhez kötnek. Takács Tiborral ekkor találkoztam a könyvtárban egy író- olvasó est alkalmával. Ezt a versikét írta nekem, azóta is féltve őrzöm. Ebben a néhány sorban tökéletesen összefoglalja az ifjúság lényegét és a mulandóságát: Ó Adrien, szép Adrien, / Neked az Adria üzen. / Neked az ifjúság dalol a somlóhegyi fák alól. / A te neved, e gyönyörű, / maga a legtisztább derű! / Adrien, szépség, ifjúság, / kár, hogy mulandó a világ! 

Kovács Adrien: - A saját színeink határozzák meg, hogy milyen típusba tartozunk, milyen árnyalatok állnak jól nekünk igazán
Fotó: archív

- Mennyire népszerű a divatsminkes pálya napjainkban?

- Egyre népszerűbb, mert már lassan az általános iskolában is (sajnos!) sminkelnek a lányok. Aztán később elvégeznek 1-2 hónapos sminktanfolyamot, és pár hónap múlva már sminkmesterként mutatkoznak be. Erősen kezd felhígulni a szakma! Mesterré sok tanulás, gyakorlás és tapasztalat során válik valaki. Én is éveket szántam rá, hogy a szakma legjobbjaitól ta- nuljak. Természetesen megvolt bennem a kitartás, s olyan ívű fejlődésen mentem keresztül, amire szerencsémre egyre többen felfigyeltek.

- Színtanácsadó is egyben. Kik igénylik ezt?

- A ruházat, a megjelenés néha többet árul el egy emberről, mint a legfennköltebb gondolat - mondja Mark Twain. Sokan veszik észre, hogy a sikernek igenis része a belső harmónia és a jó megjelenés. Kolléganőmmel közös cégünk azt tűzte ki célul, hogy segítsük megtalálni a legelőnyösebb színeket, fazonokat, kiegészítőket azoknak, akik hozzánk fordulnak, s megtalálják saját stílusukat. A színelemzés valójában egyfajta harmóniateremtés. A saját színeink, a haj, bőr, szemünk - amit genetikailag, születésünkkor kapunk - határozzák meg, hogy milyen színtípusba tartozunk, milyen színek állnak jól nekünk igazán. A színek így adják meg azt a leg-ideálisabb megjelenést, ami egyéni stílusunk kialakításában komoly szerepet játszik.

- Hol dolgozik s mely hírességnek sminkelt vagy adott tanácsot?

- Rengeteg megkeresésem volt s van a jövő évre is. Sminkeltem szépségversenyeken, televízióban, magyar és külföldi kisfilmekben, részt vettem reklámfilmek készítésében. Egy hete az RTL Klub Egészségkalauz műsorában velünk készült felvételen Dombovári Vandának adtam smink- és színtanácsot. De említhetem még Andor Évát a TV2-től is a közelmúltból.

- Az ön számára egy férfiban mi a vonzó?

- Izgalmas kérdés! Természetesen legyen stílusa! Számomra nagyon fontos, hogy figyelmes, kiegyensúlyozott legyen, s persze bizalmat és megbízhatóságot sugározzon. Jólesik, ha udvarias és gondoskodó. Külsőségekben látnom kell az ápoltságát, az igényességét önmagára és környezetére. Tudjon megfelelően kommunikálni, szeretem, ha valakiben a humor és a komoly-ság finom egyensúlyban van. No meg kék szemű, fekete hajú, kicsit olaszos a férfiideálom, mint a férjem.

S végül arról be-szélt, hogy versenyképességének megőrzéséhez a folyamatos tanulás elengedhetetlen. Maga is vallja Weöres Sándor gyönyörű gondolatát, miszerint "Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásunk tevékennyé ébredése. "

Czeidli József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!