Devecser

2015.11.08. 10:42

Együtt minden megvalósítható

Devecser – Rád is szükség van, hogy jobb legyen a világ – emelte ki Pintér Petra, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnöke a városban tartott kétnapos szakmai rendezvényen, melyen pedagógusoknak és oktatási intézmények vezetőinek mutattak be új módszereket a bázisiskola és bázisóvoda program részeként.

Szántó Renáta

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt évek óta figyelmet fordít arra, hogy a közoktatásban is jelen legyen. A programhoz csatlakozó intézményekben egészségnapokat, elsősegélynyújtó tanfolyamokat és más, a szervezethez kapcsolódó programokat tartanak, bevonva így a diákokat az önkéntes munkába és a Vöröskereszt életébe.

A bázisprogram apropóján nemcsak a gyerekek sajátíthatnak el hasznos ismereteket, hanem az őket koordináló pedagógusok is, akiket minden évben tavasszal és ősszel értekezletre hívnak a Vöröskereszt munkatársai. Idén Devecserben szervezték meg a találkozót, mivel a helyi Gárdonyi Géza Általános Iskola is bázispartner, másrészt a vörösiszap-katasztrófa után öt évvel a pedagógusok a város fejlődése mellett az iskola új gyerekközpontú nevelési rendszerére is kíváncsiak voltak.

Pintér Petra, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnöke

– Az egész országból érkeztek hozzánk résztvevők. A két nap alatt szakmai értekezletet tartottunk, és meglátogattuk a somlóvásárhelyi iskolát, ahol a partnereink betekinthettek az ott működő komplex instrukciós programba. Az igazgatónő beszámolt az aktuális nehézségekről, majd a helyi és a vendégpedagógusok tapasztalatot, illetve ötleteket cseréltek. A devecseri iskola gyermekközpontú nevelését szintén bemutatták. A bázispartnerek így gyakorlatban kaptak ízelítőt abból, hogy a frontális oktatás helyett másként is lehet boldogulni – foglalta össze Pintér Petra. A rendezvényen a vörösiszap-katasztrófa áldozatairól is megemlékeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!