Devecser

2013.05.17. 12:50

Újabb lehetőség Devecsernek

Devecser elnyerte a szabad vállalkozási zónába való besorolást, ezzel pedig számos lehetőség nyílik a térség előtt is.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott tartott tájékoztatót pénteken a kastélykönyvtárban. Mint elhangzott, a legutóbbi besorolásba 14 kistérség - köztük a devecseri - 177 települése került a besorolásba.

- A Devecseri Kistérség szabad vállalkozói zónába történő besorolásával öt évre jut jelentős előnyökhöz a város és a térség, az időtartam azonban meghosszabbítható. Előnyt élvezhetnek például a foglalkoztatás bővítés, új munkahelyek létesítése, a többlettámogatások terén. Speciális adójogszabályok és fejlesztési kedvezmények vonatkoznak az itt beruházókra - sorolta az előnyöket a kormánymegbízott. Hozzátette, hogy bíznak abban, hogy mindez vonzó hatással bír az érintettekre. annál is inkább, hiszen Veszprém megyében, sőt, az Észak-Dunántúlon sincs még egy ilyen övezet.

Devecser városa elnyerte a szabad vállalkozási zónába való besorolást, ezzel pedig számos lehetőség nyílik a térség előtt is - mondta Kovács Zoltán (jobbról) (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A katasztrófát követően az egyik cél az volt, hogy a kárelhárítás után fejlődjön a város, munkahelyek jöjjenek létre. Nagy dolog tehát a városnak és a járásnak, hogy a szabad vállalkozási övezet idekerült.

Toldi Tamás polgármester a város fejlődéséről szólva hozzátette, hogy a Máltai Szeretetszolgálat középiskola létrehozását tervezi, miközben folyik a városközpont fejlesztése. Tehát egyre vonzóbb település lesz Devecser az itt élők és a vállalkozók számára egyaránt. Mindehhez a munkahelyek létesítése szintén elengedhetetlen. A város frekventált, versenyképes területeket kínál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!