Füredi tragédia - Ütés vagy esés okozta a férfi halálát?

Balatonfüred - Orvos szakértői vizsgálat ad választ arra a kérdésre, hogy ütés vagy az esés okozta a balatonfüredi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban életét vesztett férfi halálát - tájékoztatta hétfőn lapunkat a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Halmos György

Kómár Viktória szólt arról is, hogy a rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A jelenlegi vizsgálat szerint a szórakozóhelyen a két férfi (egy 39 éves osztrák, a későbbi áldozat, illetve egy 36 éves helyi, a bűncselekmény gyanúsítottja) szóváltásba keveredett, ami dulakodásba csapott át. Ennek következtében a 39 éves osztrák állampolgár a földre zuhant és eszméletét vesztette, majd meghalt.

- Tudom, hogy Stefan jól van, vigyáz ránk - mondta megtörten a tragikus események után egy nappal a férfi felesége, aki együtt volt a szórakozóhelyen férjével. Hozzátette, hogy mindketten spirituális gondolkodású emberek, hisznek a sorsban.

A tragikus estéről a feleség azt mondta, hogy hármasban, férjével és barátnőjével mentek el a Macho Pubba, ahová rendszeresen járnak.

- Egy koncert miatt mentünk le, táncoltunk, nagyon jól éreztük magunkat egész este - mondta a feleség. - Tánc közben a férjem véletlenül meglökte a mellette lévő férfit, aki durván ellökte magától, mire Stefan is taszított rajta. Abban a másodpercben már ütött is a másik férfi, ököllel találta el Stefan arcát. Elvágódott és beverte a fejét. Az ütés pillanatában már többen ugrottak oda, hogy leállítsák a férfit, de minden olyan hirtelen játszódott le, hogy nem tudtak segíteni.

A feleség az éjszaka folyamán többször is látta férje későbbi támadóját, de ahogy fogalmazott: nem lehetett előre érezni, hogy bármi is lesz a szórakozóhelyen.

- Rendszeresen jártunk oda, soha nem volt probléma - mondta. Szólt arról is, a pub üzemeltetője barátnője, aki a tragédia után sírva hívta fel, hogy odaadná az életét, ha vissza tudná hozni Stefant.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!