Mesés balettsiker

Veszprém - Nagy sikerű, telt házas előadást tartott a Moszkvai Városi Balett kedd este a Veszprém Arénában. Az orosz balett egyik legjelentősebb képviselői a Hattyúk tavával léptek fel.

Szabó Zsuzsanna

Hűségkártyával rendelkező olvasóink öt százalék kedvezményt kaptak a jegyárból. A Moszkvai Városi Balett társulatát 1988-ban alapította a neves orosz koreográfus, Viktor Szmirnov-Golovanov. Vállalkozását a posztszovjet orosz rendszerváltás kulturális élete egyik legszebb "gyümölcsének" nevezik, hiszen állami támogatás nélkül, teljesen magánforrásokból jött létre és működik mind a mai napig. 1989 óta az egyik legtöbbet turnézó orosz zenés színházi társulattá nőtte ki magát.

Alapítása óta fellépett Ciprustól kezdve Hollandián, Hongkongon, Írországon, Izraelen keresztül Japánig, és nem utolsósorban Oroszország nemzeti hangversenytermeiben és fesztiválszínpadain. Legnagyobb sikereiket Nagy-Britanniában érték el, ahol az elmúlt két évtized során több mint nyolcszáz alkalommal tettek eleget a közönség meghívásának. Sikersorozatuk most hazánkban folytatódik. Kedd este telt ház tapsolt a társulatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!