Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak - beindult a fűtés

Veszprém - Hétvégére berobbant a hideg front , a "mérsékelt jóidőnek” vége: mára már csípős hajnalra ébredhetünk, kedden fagyzugos, magasabb területeken 5-6 fokig hűlhet le hajnalban a levegő. Veszprémben a 126 városi, távfűtéses épületnek közel felében már melegek a radiátorok.

Szausev Xénia

Folyamatosan érkezik igény, szinte percenként a fűtés bekapcsolására - mondta Polhammer Kálmán, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. hőszolgáltatási igazgatója.

Előzetes vizsgálatot igényel ezért minden lakossági kérelem. Emiatt késő este már nem indítják el a fűtést sehol sem, mert csak  műszakilag kifogástalan rendszert üzemeltetnek be, azt is csak a reggeli órákban. Az esetleges meghibásodás ugyanis súlyos következményekkel járhat.

Nem változik a gáz ára 2011 negyedik negyedévében, így a végfogyasztói árak a fűtési szezon kezdetével sem emelkednek - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Távirati Irodával pénteken.

Az elmúlt héten jóváhagyott távhőtörvény-módosítás alapján elfogadott miniszteri díjrendelet szerint a lakossági felhasználónak és a külön kezelt intézménynek nyújtott távhőszolgáltatásban továbbra is a jelenlegi, 2011. március 31-i szinten befagyasztott árakat kell alkalmazni.  

A meteorológusok szerint kedden főleg a nap első felében alakulhat ki eső, záporeső, később valamelyest csökken a felhőzet. Kissé erősödhet a nappali felmelegedés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!