Lábnyomok a múzeumhoz

Veszprém - A veszprémi Közterület Felügyelet eljárást kezdeményezett ismeretlen tettes ellen a Veszprém belvárosában elhelyezett lábnyomok miatt, melyek a Laczkó Dezső Múzeum Varázslatos Üvegvilág kiállításához vezetnek.

Szabó Zsuzsanna

Gáspár Móna, az intézmény közönségkapcsolatok és marketing-osztályvezetője elmondta, a múzeum munkatársai levélben értesültek arról, hogy a közterület-felügyelet a polgármesteri hivatalnál "hirdetményekkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése" miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított. A feltehetően kultúrakedvelő elkövető(k) bűne, hogy Üvegvilág a múzeumban feliratú felfestéseket készített(ek).

Mint ahogy azt az arra sétáló veszprémiek is több helyen láthatták, az Erzsébet liget környékén és a járdán több helyen világoszöld ábrák vannak az aszfalton, melyek az említett feliratot és két, a  múzeum felé vezető lábnyomot ábrázolnak. A hivatal közleménye szerint a szabálysértés harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, az eljárás során hivatkozott jogszabály alapján nem helyezhető el hirdetmény úttest, járda, egyéb közlekedőterület felületén.

Dr. Limbacher Gábor megyei múzeumigazgató az értesítésre reagálva válaszlevelében közölte, korábban is voltak tájékoztatási nehézségeik. Véleménye szerint a múzeumot hirdető, arról tájékoztató tábla sehol sem látható a városban, ami nemcsak a város idegenforgalma, de az ide látogató érdeklődők számára is veszteséget jelent. Debreczenyi János, korábbi polgármester támogatásként egy tájékoztató tábla kihelyeztetését ígérte még 2009 augusztusában, ami nem valósult meg. A múzeum ezt követően ismét próbálkozott információs táblák kihelyeztetésével, hasonló eredménnyel. Gáspár Móna hozzátette, a kulturális intézmények többségéhez hasonlóan a Laczkó Dezső Múzeum sem engedheti meg magának, hogy hatalmas összegeket adjanak ki hirdetésekre, reklámokra, ezért is tartja fontosnak ebben az ügyben a város segítségét és támogatását.

Az igazgató szerint a felfestések inkább megmosolyogtatók, semmint ízlésrombolók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!