Idősek karácsonya

Veszprém - Az idősek megbecsülése nagy érték, ezért a város vezetése Karácsony váró ünnepen évek óta igyekszik megemlékezni a gondozásra szoruló idősebbekről. Ám az igazi ajándékot mi kapjuk önöktől - fogalmazott Debreczenyi János polgármester, az Egyesített Szociális Intézmény ünnepségén.

Martinovics Tibor

Zsúfolásig telt pénteken a Helyőrségi Művelődési Otthon, ahol a város szociális intézményeiből érkező ellátottaknak adtak ünnepi műsort.

Veszprémben közel nyolcszáz, többségében idős, egyedül élő lakosról gondoskodnak a négy idősek klubjában illetve a két gondozási központban, ahol rokkantnyugdíjasokat és értelmifogyatékosokat is ellátnak.

A város szellemisége jó, az értékek állandóak. A szociális intézményeinkben őszinte és tiszta szeretettel gondoskodnak az ellátottakról. Az lenne jó, ha az idősek az év minden napján a társadalomtól is megkapnák ezt a figyelmet - mondta köszöntőjében a polgármester.

Az ünnepségen Petrik Katalin és Bakonyvári Sándor énekelt operetteket, majd a jelenlévők közös ebéden vehettek részt. A város minden megjelentnek tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot nyújtott át. Akik egészségi állapotuk miatt nem tudtak eljönni a rendezvényre, azok otthonukban vehetik majd át az ajándékcsomagjukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!