Terecskei Rita és Roy kádárnak állt - Fotókkal

Napló - Nem túl elterjedt foglalkozást választott magának Terecskei Rita és Roy. A két zenész azt szerette volna kideríteni, hogyan készülnek azok a hordók, amelyben a legendás fekete-fehér whiskey is érlelődik. Éppen ezért Rita és Roy kádár tanoncnak állt.

Kiss Nikolett

Terecskei Rita és Roy sokszor találkozott már a Tennessee whiskey páratlan ízével. Azt azonban egyikük sem tudta, hogyan készülnek azok a tölgyfa hordók, amelyekben éveken keresztül érlelődik Jack bácsi fekete-fehér whiskey-je a Tennessee állambeli Lynchburg-ben.

Rita és Roy egy ceglédi kádár, Farkas Mihály mellé szegődtek tanoncnak, hogy kiderítsék milyen munkafolyamatok után lesz egy rakás deszkából szép, kerek hordó. A két híresség a kezdeti bolondozás után gyorsan belelendült a munkába.

„Nagyon élveztem a munkát, mert soha életemben nem voltam még kádárnál és minden feladat az újdonság erejével hatott.” – mesélte a Zanzibar énekesnője.

– „Esküszöm, hogy szívesen készítenék hordót, tetszenek az ilyen hagyományos mesterségek még akkor is, ha fárasztóak.

Nekem nem büdös munka, gyakorlatiasnak neveltek a szüleim. Ha kell szerelek, fúrok-faragok.” – tette hozzá Rita, aki még kalapácsot is vett a kezébe, hogy a hordó pántokat a helyére üsse.

„Nem vagyok egy ezermester, aki mindent megjavít és megszerel, csak alap dolgokhoz értek. Szeretnék pár év múlva egy családi házat, majd akkor biztosan jobban belevetem magam az ilyen jellegű munkába, mindenesetre izgalmas volt látni, hogyan lesz egy rakás deszkából hordó.” – vallotta be Roy, aki most ért haza zenekarával olaszországi klub turnéjáról.

A két zenész a megterhelő munka végén lazításként egy kis kártyázással ütötte el az időt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!