Emléktorna bronz - A hétvégi bajnoki rajt előtt sikeres főpróba volt

Veszprém - Korán elvesztett kiváló edzőjére, Szász Antalra nívós tornával emlékezett a Company VRC férfi röplabda együttese.

B. Virág Rita

A Company VRC férfi röplabda együttesénél javában tart a felkészülés. Szabó Gábor tanítványai első előkészületi mérkőzéseiket Székesfehérváron a La Grandi tornán vívták. A nyolc résztvevő közül végül a nagyszerű második helyen végeztek a Dunaferr mögött. A színvonalas megméretésen a veszprémiek közül Horváth Ádám érdemelt ki különdíjat. Ezután következett a hazai rendezésű Szász Antal emléktorna.

Eredetileg négy csapat részvételére számítottak a hazaiak, ám végül a dági alakulat visszalépett, így három, az Extraligában érdekelt együttes csapott össze a Szász Antal emléktornán. A VRC mellett a MAFC, valamint a Dunaújváros lépett még pályára.

Az első összecsapáson a Company a tavalyi bajnoki bronzérmes MAFC-cal mérte össze erejét. A vendégek lelkes játékot mutattak, míg a veszprémiek idegesen, kapkodva röplabdáztak. A három elvesztett szoros szett alatt a veszprémi szakvezető Szabó Gábor lehetőséget biztosított két tehetséges fiatalnak is, a center Ládonyi Róbertnek, valamint a szélső ütő Kráml Szilveszternek is.

A torna második találkozóján a MAFC és a Dunaújváros küzdött meg. A több, mint százötvenszeres Tomanóczy Tibort is a soraiban tudó Dunaferr nagy csatában, három izgalmas szettben nyert az igen motivált és technikás MAFC ellenében.

A Company és a Dunaferr meccse zárta az emlékversenyt. Izgalmas, színvonalas ütközetben végül a veszprémiek 3:2-re nyertek. A körbeverés miatt azonban a VRC a harmadik lett, a Dunaferr érdemelte ki az első, míg a MAFC a második helyet.

A legjobb edzőnek járó különdíjat Ruffing Péter (Dunaferr) kapta, a legtechnikásabb játékos címet pedig az ugyancsak dunaújvárosi Hatvany Attila. A legjobb támadónak Nagy Attilát (Company VRC) választották, feladónak pedig a MAFC-os Vocskó Mátét. Az elismeréseket Veszprém város alpolgármestere, Porga Gyula adta át.

A hétvégén kezdődő Extraligás bajnokság előtt az emléktorna nagyszerű felmérési lehetőség volt valamennyi résztvevőnek. A hazaiak edzője, Szabó Gábor azt hangsúlyozta, csapatából valamennyi játékos pályára lépett, így aztán több felállást, különböző variációt kipróbálhattak.

- A játékkal igen, de a hozzáállással helyenként nem voltam elégedett. A hétvégén kezdődik a pontvadászat, addigra mentálisan is rendezzük a sorainkat. Örülök, hogy méltó módon emlékeztünk Toncsira - fogalmazott.

 
A jó hangulatú Szász Antal emléktornán nívós
csatákat vívtak a résztvevő Extraligás csapatok
(Fotó: Company VRC)

A Company VRC férfi röplabda egyesületénél továbbra is kiemeltként kezeli az utánpótlás nevelés fejlesztését. Ennek érdekében a felnőtt csapat a közelmúltban bemutató órát tartott két általános iskolában is, rövid ízelítőt adva a sportág szépségeiből. A veszprémi Kossuth Lajos és a Hriszto Botev általános Iskolákkal a klub együttműködési szerződést kötött, s ennek értelmében a Company kezdő foglalkozást indít fiúk részére. A tréningeket két tapasztalt NB I-es játékos, Pintér Eszter és Tobak Eszter tartják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!